Razbuktavanje pandemije

Središte Lisabon je novo žarište korone, a UEFA nema “plan B” za završnicu Lige prvaka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Stanovnici 19 pogođenih zajednica na području Lisabona  moći će od 1. srpnja samo odlaziti u trgovine, na posao i do liječnika, a ponovno će se uvesti 14-dnevna karantena



NYON UEFA je u petak objavila da, unatoč novom pooštravanju mjera zbog ponovnog razbuktavanja pandemije koronavirusa u Lisabonu, gdje bi se u kolovozu trebao igrati završni turnir Lige prvaka, nema razloga za plan B.


“Trenutno nema razloga za plan B, prilagođavamo se”, objavila je UEFA a prenijela agencija dpa.


Iako samo središte Lisabona nije postalo novo žarište, zahvaćeni su ostali dijelovi. Stanovnici 19 pogođenih zajednica na području Lisabona  moći će od 1. srpnja samo odlaziti u trgovine, na posao i do liječnika, a ponovno će se uvesti 14-dnevna karantena.




“U stalnom smo kontaktu s Portugalskim nogometnim savezom i portugalskim vlastima. Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti moguće organizirati završni turnir Lige prvaka u Portugalu“, poručuju iz UEFA-e.


Od četvrtfinala, sve utakmice Lige prvaka održat će se u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza. Međutim, igrat će se samo jedna utakmica, a ne dvije, kao inače.


Još četiri utakmice nisu odigrane u Ligi prvaka, dok su Atalanta, Atletico Madrid, Leipzig i Paris Saint-Germain već osigurali nastup u četvrtfinalu tog elitnog natjecanja.


Za preostala četiri mjesta bore se Real Madrid i Manchester City (Englezi vode 2-1 nakon prve utakmice), Bayern i Chelsea (Nijemci vode 3-0), Lyon i Juventus (Francuzi vode 1-0) te Napoli i Barcelona (momčadi su prvu utakmicu odigrale neriješeno 1-1).