Disciplinske mjere

Sportskom direktoru Osijeka mjesec dana zabrane, Nini Galoviću utakmica pauze zbog isključenja

Portal Novi list

NK Osijek kažnjen novčano za neprimjereno skandiranje navijača



RIJEKA Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 32. kola HT Prve lige.


Nino Galović (Rijeka) zbog isključenja na utakmici Osijek – Rijeka (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.


Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek, na osnovu prijave suca Duje Strukana zbog prekršaja iz članka 53.b) DP HNS na utakmici Osijek – Rijeka, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana i novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna.




NK Osijek kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna zbog prekršaja iz članka 88. DP HNS-a na utakmici Osijek – Rijeka (neprimjereno skandiranje navijača u 25. i 90. minuti).


Zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine Torcida u 75. minuti  utakmice Gorica –  Hajduk zbog čega je ista bila u kratkom prekidu, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom od 28.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 10.000 kuna.