Mindaugas Nikoličius

Sportski direktor Hajduka uvjeren je da je Tramezzani pravi izbor: “Dokazao se na Cipru i u Švicarskoj”

P. N.

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Mindaugas Nikoličius/Foto PIXSELL

Vjerujemo da ćemo doći do pozicije koja vodi u Europu, a onda s adaptacijskim periodom da nas isti trener povede u Europu i da grupna faza Konferencijske lige dođe u Split - kazao je NikoličiusSPLIT Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius prokomentirao je dolazak novoga trenera Talijana Paola Tramezzanija.


– Imali smo cilj naći trenera što je brže moguće. Napravili smo listu na kojoj je bilo deset dobrih trenera za koje smo vjerovali koji su dobri za Hajduk. Zatim smo selektirali informacije, raspitivali se kod igrača i predsjednika koji su s njima surađivali. Napravili smo dosta posla, čvrsto vjerujemo da je Tramezzani pravi izbor za Hajduk – rekao je Nikoličius pa obrazložio svoj odabir.


– Karizmatičan je, čovjek je koji može inspirirati naše igrače. On je čovjek koji je preuzimao klubove u ne baš laganim uvjetima i digao momčadi. On je to dokazao u Luganu, APOEL-u, Sionu u drugom mandatu. Dobro je radio u stožeru Albanije. Čvrsto je posvećen radu. To je nešto što smo tražili, radnog trenera koji svake minute radi da Hajduk bude dobar. Sezona nije gotova. Imamo velike planove za drugi dio sezone. Vjerujemo da ćemo doći do pozicije koja vodi u Europu, a onda s adaptacijskim periodom da nas isti trener povede u Europu i da grupna faza Konferencijske lige dođe u Split.
Zašto je Tramezzani potpisao samo do ljeta 2022. godine?


– Odlučili smo da je to najbolje za klub. Ugovor ima određene klauzule, ali zajedno s trenerom smo odlučili da je to najbolje za početak. Želja je da imamo trenera za tri-četiri godine – odgovorio je sportski direktor Hajduka.