Izvanredne mjere

Španjolski nogometni savez popustio zahtjevima La Lige, prvenstvo će se moći igrati svaki dan

Hina

Javier Tebas, predsjednik La Lige/Foto REUTERS

Javier Tebas, predsjednik La Lige/Foto REUTERS

Savez želi pokazati svoju dobru volju i učinit će što treba da olakša da se sezona završi bez problema - navodi se u priopćenju RFEF-a.



BARCELONA  Španjolski nogometni savez (RFEF) će dopustiti da se utakmice španjolskog prvenstva igraju svaki dan kako bi se sezona završila nakon tromjesečnog prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa.


Španjolska La Liga je i ranije tražila da se utakmice mogu igrati petkom i ponedjeljkom, no Savez to nije dopuštao. La Liga se žalila na tu odluku i trgovački sud je u utorak odbacio njenu žalbu protiv Saveza.


Savez je u srijedu pozdravio odluku suda, ali je objavio da neće stajati na putu ako La Liga želi igrati utakmice svaki dan kako bi se sezona završila što prije.




Između predsjednika RFEF-a Luisa Rubialesa i predsjednika La Lige Javiera Tebasa vlada netrpeljivost, ali su prošli mjesec  odlučili surađivati kako bi prevladali krizu koju je uzrokovala pandemija koronavirusa.


Do kraja španjolskog prvenstva, koje je prekinuto 12. ožujka, ostalo je 11 kola. a trebalo bi se nastaviti 11. lipnja


“Savez želi pokazati svoje zadovoljstvo današnjom odlukom suca koji odbacuje žalbu La Lige i koja iziskuje da za utakmice ponedjeljkom i petkom treba dobiti odbrenje RFEF-a. Međutim Savez želi pokazati svoju dobru volju i učinit će što treba da olakša da se sezona završi bez problema”, navodi se u priopćenju RFEF-a.


“Zato nudimo La Ligi priliku da organizira utakmice petkom i ponedjeljkom jednom kada sezona počne dok ne bude završena, ne tražeći nšta zauzvrat.”


Do kraja španjolskog prvenstva, koje je prekinuto 12. ožujka, ostalo je 11 kola. a trebalo bi se nastaviti 11. lipnja iako za sada još nisu određeni nikakvi termini utakmica.