Liga prvaka

ŠOK U MADRIDU Manchester City u pet minuta preokrenuo na Santiago Bernabeuu, Juve pao u Lyonu

Hina

Kevin De Bruyne slavi pogodak u društvu Riyjada Mahreza i Benjamina Mendyja/Foto REUTERS

Kevin De Bruyne slavi pogodak u društvu Riyjada Mahreza i Benjamina Mendyja/Foto REUTERS

Luka Modrić igrao je za Real Madrid do 84. minute



MADRID U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid sa 2-1, dok je u drugom susretu večeri Lyon porazio Juventus sa 1-0.


Sudar “Kraljeva” i “Građana”, svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog natjecanja “Starog kontinenta”, a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice.


Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 83. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon to je u 86. minuti isključen Sergio Ramos. Luka Modrić je igrao za Real od prve minute, u 54. minuti je zaradio žuti karton, a teren je napustio u 83. minuti.




Real je bolje otvorio utakmicu, no prvu priliku na utakmici imali su gosti u 21. minuti. Kevin de Bruyne je lijepo uposlio Gabriela Jesusa koji se oslobodio čuvara i pucao, no Thibaut Courtois je fantastično reagirao. Real je uzvratio u 30. minuti preko Karima Benzeme, no Edesron je jednako kvalitetno obranio.


U nastavku su gosti također, prvi zaprijetili. U 55. minuti je pucao Mahrez, no belgijski vratar je obranio. U trenucima dok je City bio sve opasniji, domaćin je poveo, a pogodak je u 60. minuti postigao Isco. Modrić je presjekao loptu, koja se odbila do Viniciusa, a ovaj je produžio do Isca koji je lagano zabio za 1-0.


City je uspio izjednačiti u 78. minuti preko Jesusa koji je zabio glavom na centaršut De Bruynea. Domaćin je tražio prekršaj nad Ramosom, no suci su priznali pogodak.


Samo četiri minute kasnije “Građani” su okrenuli rezultat, a pogodak iz kaznenog udarca zabio je De Bryune. Jedanaesterac je skrivio Carvajal nad Sterlingom. Igra Reala se raspala u 86. minuti kada je Ramos kao posljednji igrač obrane srušio Jesusa i zaradio crveni karton.


Bio je ovo peti međusobni susret Reala i Manchester Cityja i prva pobjeda engleskog sastava. 


Prije tri godine Real je bio uspješniji u polufinalu Lige prvaka, pobijedivši u dvije utakmice ukupnim rezultatom 1-0. Dvoboj na Etihadu je zavšio 0-0, a Real je na svom terenu slavio 1-0, a potom u finalu Atletico Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca. “Kraljevski klub” je bio bolji i 2012. u natjecanju po skupinama ostvarivši pobjedu (3-2) i remi (1-1).



U drugom susretu  Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lucas Tousart u 31. minuti.


Bila je to prva pobjeda “Lavova” u pet međusobnih susreta protiv torinske “Stare dame”.


Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.


Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola. 


Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio obraniti pogodak prednosti.


Uzvratni susreti su 17. ožujka u Manchesteru i Torinu.