Slavni trener

Smrtno bolesnom Erikssonu ostvaruje se želja da vodi Redse

Hina

Sven Goran Eriksson/Foto REUTERS

Sven Goran Eriksson/Foto REUTERS



Sven-Goran Eriksson bit će dio trenerskog tima Liverpool Legends kada budu domaćini humanitarne utakmice protiv Ajax Legends na Anfieldu 23. ožujka, priopćio je engleski gigant nakon što je smrtno bolesni Šveđanin otkrio svoju želju da vodi klub.


Eriksson, 76-godišnji bivši izbornik Engleske, koji je također trenirao Manchester City, Benficu i AS Romu, u siječnju je rekao da mu je dijagnosticiran rak gušterače i da ima još godinu dana života u “najboljem scenariju”.


Kasnije je otkrio da su on i njegov otac bili navijači Liverpoola i da je oduvijek želio voditi klub.




“Eriksson će se pridružiti grupi velikana Redsa, uključujući Iana Rusha, Johna Barnesa i Johna Aldridgea, za godišnju dobrotvornu utakmicu Zaklade LFC”, priopćio je Liverpool u priopćenju u utorak.”Svi povezani s klubom i Zakladom LFC vesele se što će srdačno ugostiti navijača Redsa Svena i njegovu obitelj na Anfieldu – i vidjeti ga u igralištu tog dana – za fantastičnu priliku za prikupljanje sredstava.”


Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Martin Škrtel, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Djibril Cisse i Ryan Babel su među prvim igračima koji su potvrđeni za igru.


Liverpool je priopćio da će cijeli prihod prikupljen od utakmice podržati rad Zaklade LFC i njezinih dobrotvornih partnera.