Izvršni odbor HNS-a

Smanjuje se broj stranaca, Domagoj Vučkov novi instruktor VAR-a!

Portal Novilist.hr

Damir Mišković, Marijan Kustić i Davor Šuker/Foto hns-cff.hr

Damir Mišković, Marijan Kustić i Davor Šuker/Foto hns-cff.hr

Izvršni odbor je također usvojio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20. čime je praktički uklonjena i posljednja prepreka da se na Krimeji iduće sezone zaigra drugoligaški nogomet.PULA U Puli je na dan finala Kupa održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pod ravnanjem predsjednika HNS-a Davora Šukera. Na službenim internet stranicama HNS-a objavljeni su zaključci:


“Izvršni odbor donio je odluku o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Između ostaloga, u svim ligama je smanjen broj stranih državljana koje može registrirati jedan klub od sljedeće natjecateljske godine. U HT Prvoj ligi taj broj smanjen je na šest, a od sezone 2020./21. na pet stranih igrača.


Nadalje, promijenjeni su uvjeti pod kojima u natjecanjima sudjeluju druge momčadi profesionalnih klubova. Prije početka natjecanja, te momčadi mogu prijaviti 28 igrača, među kojima najviše četiri mogu biti starija od 24 godine. Ako igrač nastupi tri puta za prvu momčad, gubi pravo nastupa za drugu momčad.
Izvršni odbor donio je odluku o cijenama ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatska – Tunis koja će 11. lipnja biti odigrana u Varaždinu. Cijene su sljedeće:


Tribina zapad: 150 kunaTribina istok: 100 kunaTribina jug: 50 kuna

Sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.


IO je donio odluku o izmjenama u članstvu komisija HNS-a.


Izvršni odbor je također usvojio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20.


Domagoj Vučkov imenovan je voditeljem VAR edukacije HNS-a.”


Pretposljednja točka je posebna važna za navijače Orijenta 1919. IO je prihvatio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20. čime je praktički uklonjena i  posljednja preprekra da se iduće sezone na Krimeji igra drugoligaški nogomet.