Prva HNL

Slaven Belupo i Hajduk remizirali u Koprivnici, Ivan Krstanović širom otvorio vrata Rijeci prema trećoj poziciji

Portal Novi list

Karlo Lulić (Slaven Belupo) i Nihad Mujakić (Hajduk)/Foto PIXSELL

Karlo Lulić (Slaven Belupo) i Nihad Mujakić (Hajduk)/Foto PIXSELL

Bijeli pobjedom u Puli mogu pobjeći Hajduku na sedam bodova prednosti, te preskočiti trećeplasiranu Goricu i steći bod prednosti nad najvećim konkurentom za Europu



KOPRIVNICA  U susretu 30. kola Prve HNL Slaven Belupo i Hajduk su u Koprivnici odigrali 1:1, a identičnim rezultatom završio je i susret između Šibenika i Gorice.


Hajduk je poveo u 9. minuti golom Kristiana Dimitrova, a izjednačio je Ivan Krstanović u 66. minuti. Hajduk je od 60. minute igrao bez isključenog Darka Todorovića.


Hajduk je poveo već u devetoj minuti, a pogodak je nakon kornera glavom zabio Kristian Dimitrov. Slaven je bio korak do izjednačenja u 24. minuti, međutim Kalinić je obranio Knollov udarac. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je imao još jednu sjajnu priliku, ponovo je pucao Knoll, ali je s crte izbio Todorović.




Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Teklić je proigrao Umuta koji je pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti kada je Todorović zaradio crveni karton i Hajduk je pola sata prije kraja susreta ostao s igračem manje.


Samo šest minuta kasnije Slaven je izjednačio, a pogodak je postigao Krstanović. Bio je to njegov već 17. gol protiv Hajduka u karijeri.


Posljednju priliku na utakmici imao je domaćin u petoj minuti sudačke nadoknade, no Glavčić nije uspio zabiti iz slobodnog udarca.


Ovim remijima Gorice i Hajduka najviše bi mogla profitirati Rijeka pred kojom je ove srijede gostovanje kod Istre 1961. Bijeli pobjedom u Puli mogu pobjeći Hajduku na sedam bodova prednosti, te preskočiti trećeplasiranu Goricu i steći bod prednosti nad najvećim konkurentom za Europu.



Standings provided by SofaScore LiveScore