Liga prvaka

Sjajni Raphinha s dva pogotka prelomio ludu utakmicu na Parku prinčeva

Hina

Raphinha/Foto REUTERS

Raphinha/Foto REUTERS

Raphinha je u 62. pogodio za 2:2 dok je konačnih 3:2 za Barcelonu postavio Andreas Christensen



PARIZ  Uz brojne preokrete odigrali su nogometaši PSG-a i Barcelone prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka u Parizu prepunu prilika, a na kraju su slavili gosti s 3-2 (1-0).


Barcelona je povela golom Raphinhe u 37. minuti, ali je početkom drugog dijela uslijedio preokret. Ousmane Dembele i Vitinha su zabijali za 2-1 u 48. i 50. minuti.


Imala je i Barcelona odgovor na to pa je Raphinha u 62. pogodio za 2-2, dok je konačnih 3-2 za Barcelonu postavio Andreas Christensen.




U uvodnom dijelu susreta svaka je momčad jednom zaprijetila, za PSG je pokušao Mbappe, a za goste Lewandowski. Potom su uslijedili još ozbiljniji pokušaji na obje strane. U 18. minuti je domaći igrač Mendes sve sam napravio, ali je goste spasio Araujo. Na drugoj strani, dvije minute kasnije, opet je u glavnoj ulozi bio Nuno Mendes koji je taj put spasio svoju momčad nakon udarca Lewandowskog, izbivši loptu s vratarske linije.


Igralo se otvoreno s obje strane pa se nije trebalo dugo čekati na nove šanse. U 23. minuti je odlično pucao Raphinha, ali je na mjestu bio vratar PSG-a Donnarumma. Dosta bolje je igrala Barcelona u tim trenucima pa je deset minuta kasnije opet pokušao Raphinha


Sasvim zasluženo Katalonci su poveli u 37. minuti. Loše je na ubačenu loptu reagirao Donnarumma, a sve je iskoristio vrlo raspoloženi Brazilac Raphinha koji je pogodio prazna vrata za 1-0 Barcelone.


Cijela priča u Parizu okrenula se u nekoliko minuta drugog poluvremena. Prvo je Dembele u 48. minuti izjednačio na 1-1, nakon što je strelovito pogodio pod gredu, u bliži kut. Samo dvije minute kasnije PSG je poveo 2-1. Točna i lijepa akcija okrunjena je pogotkom Vitinhe za 2-1.


U nastavku susreta se igra potpuno rasplamsala, a razlika u odnosu na prvih 45 minuta je bila ta što su se šanse počele i realizirati. Barcelona je izjednačila na 2-2 u 62. minuti. Tek što je ušao u igru Pedri je asistirao Raphinhi, a ovaj je lijepo po drugi put na ogledu svladao domaćeg vratara i vratio Barcelonu u igru.


Uslijedile su potom dvije odlične šanse Parižana, ali prvo je Araujo u 71. minuti spriječio da se Barcola upiše u strijelce, dok je u 74. Dembele pogodio okvir vrata. Kazna je uslijedila na drugoj strani u 77. minuti. Gundogan je ubacio iz kornera, a Chirstensen se naklonio i glavom pogodio za vodstvo gostiju i konačnih 3-2.


Uzvratna se utakmica u Barceloni igra 16. travnja.


 


REZULTATI


Srijeda:


Atletico Madrid – Borussia (D) 2-1 (De Paul 4, Lino 32 / Haller 81)


PSG – Barcelona 2-3 (Dembele 48, Vitinha 50 / Raphinha 37, 62, Chirstensen 77)


Uzvratne utakmice igraju se 16. travnja


Utorak:


Real Madrid – Manchester City 3-3 (Dias 12-ag, Rodrygo 14, Valverde 79 / Bernardo Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71)


Arsenal – Bayern 2-2 (Saka 12, Trossard 76 / Gnabry 18, Kane 32-11m)


Uzvratne utakmice igraju se 17. travnja