Očekivana pobjeda

Marko Livaja je još jednom pokazao koliko je važan za Hajduk, a najveći dobitak je igra Filipa Krovinovića

P. N.

Marko Livaja tijekom ogleda na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Marko Livaja tijekom ogleda na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Gustafssonu i nadalje ostaje najveći problem desni bok dok se ne oporavi Mađar Lovrencsics



SPLIT Hajduk je prema očekivanju slavio u dvoboju sa Istrom 1961 na stadionu Aldo Drosina u Puli. Nisu bijeli blistali,  točnije u
prvom dijelu bili su bezopasni, nisu stvorili niti jednu ozbiljniju priliku. Pravi naslov nakon utakmice bio bi Istra 1961 – Marko Livaja 1:3!  Zabio je svoj prvi hat-trick u bijelom dresu. Istina, dva od tri gola i to prva dva zabijao je iz penala.  Livaja je potvrdio da nije majstor nego velemajstor “baluna”. Svojim golovima sačuvao je, produžio život na klupi trener Jensu Gustafsson. Šveđani je iznenadio postavljanjem od prve minute Eduoka na desni bok, poslao je Sahitija sa svoje standarne pozicije na lijevo krilo gdje se nije snašao. Povratnik u početnu jedanaestorici Nigerijac Eduok nije napravio ništa u prvom dijelu koliko je bio na travnjak. Gotovo da se nije oznojio, možda jedino od vrućine, jer bilo je dosta vruće u Puli. U nastavku susreta Gustafsson je umjesto Eduoka na travnjak od prve minute poslao Atanasova, Livaju je gurnuo u sam vrh napada, Mlakara je iz sredine poslao na lijevo krilo, Krovinovića na mjesto Livaje i to je izgledalo bolje. Ne baš puno, no bio je vidljiv pomak u igri.


Gustafssonu i nadalje ostaje najveći problem desni bok dok se ne oporavi Mađar Lovrencsics, Čolina je igrao na toj poziciji, ali vidi se da se tu ne snalazi. Hajduk je zasluženo pobijedio nemoćnu Istru 1961, ali uz veliku pomoć upravo domaćina, koji su skrivili dva jedanaesterca. Nema dvojbe Puljani su darivali Splićane. Osim tri očekivana boda, Livaja je još jednom potvrdio, pokazao koliko je bitan za momčad. Možda najveći dobitak je igra Filipa Krovinovića u drugom dijelu kada se našao na poziciji koja mu najviše odgovara, ofenzivni vezni.