Hrvatski golman

Širi se snimka malog Dominika Livakovića kako s tribina navija za Vatrene, pravi je hit

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Snimka je nastala 2006. na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. "Nisam ni slutio da sjedim pokraj buduće legende", jedan je od komentara



Dominik Livaković, vratar hrvatske nogometne reprezentacije, svojim obranama bio je jedan od heroja Vatrenih u četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva protiv Brazila.


Nakon što je utakmica poslije 120 minuta završila 1:1, obranio je prvi penal Rodrygu i tako pogurao Vatrene do novog polufinala, drugog u četiri godine.


Oduševljenje novom golmanskom zvijezdom iz Zadra sve je veće, a pravi hit na internetu postala je snimka iz 2006. godine sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.




 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Love Croatia (@volimhrvatsku)



Na njoj se vidi tada 11-godišnji Livaković kako srčano u dresu na kockice na tribinama navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.


Snimka je objavljena na Instagram profilu Volim Hrvatsku.


“Čovjek s tribine. Ovo je naš junak Dominik Livaković na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Samo je sanjao i evo do kuda ga je san doveo…”, stoji u upisu snimke.


Ovaj kratak video mladog Dominika Livakovića izazvao je niz oduševljenih reakcija. Post su lajkali Šime Vrsaljko, Marin Ćilić, brojni znani i neznani.


“Nisam ni slutio da sjedim pokraj buduće legende”, zaključio je jedan komentator koji je mladog sebe također prepoznao na snimci.


“Ljudina”, zaključuje ponosno drugi.


Livaković je svoju golmansku karijeru počeo graditi 2007. godine kao junior u NK Zadru. Pet godina kasnije prešao je u NK Zagreb, a od 2015. godine član je GNK Dinamo.


Prema svemu sudeći neće se još dugo zadržati u hrvatskom nogometu, njegove golmanske kvalitete naveliko hvali i takva golmanska legenda kao što je čuveni Iker Casillas.


Ovaj 27-godišnjak u braku je s Helenom Matić Livaković, s kojom se upoznao 2017. godine. Vjenčali su se ljetos u zadarskoj katedrali.