Nema navijača, nema nogometa

Sindikat nogometaša traži suspenziju prve i druge lige u Španjolskoj

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

MADRID Španjolski sindikat nogometaša zatražio je u utorak otkazivanje utakmica prve i druge lige nakon što je dan ranije organizator natjecanja La Liga izvijestila kako će se igrati ali bez publike.U Španjolskoj, drugoj zemlji u Europi po broju oboljelih od koronavirusa nakon Italije, otkazana su sva nogometna natjecanja osim prve i druge lige.

“Mi, igrači, treneri i osoblje klubova prve i druge lige smo imuni na koronavirus ?“, upitao je Dani Carvajal, desni bek Real Madirda, preko Instagrama.


U četvrtak će u Madridu biti održan izvanredni sastanak La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša AFE vezan za nastavak prvenstva.


“Zatražili smo suspenziju svih utakmica, svih liga, u kategorijama za muškarce i žene”, priopćio je AFE.




Smatra kako se nogometaši mogu zaraziti tijekom putovanja, odsjedanja u hotelima i na stadionima bez obzira što neće biti publike.


I neki klubovi traže odgodu utakmica.


“Bez navijača nema nogometa”, poručio je prvoligaš Leganes preko Twittera.


Nakon što je španjolska vlada pozvala saveze svih sportova na organiziranje utakmica bez publike, La Liga je u ponedjeljak odredila da se dva iduća kola igraju bez publike uz mogućnost produženja mjere na dodatno razdoblje.


Španjolski nogometni savez odgodio je u utorak odigravanje utakmice finala španjolskog kupa između Athletic Bilbaoa i Real Sociedad zbog širenja koronavirusa pa se ona neće igrati 18. travnja u Sevilli kako je bilo predviđeno. Novi datum mogao bi biti 30.svibnja, tjedan dana nakon završetka prvenstva.


Suspendirana je i utakmica druge lige između Mirandesa i Numancije koja se trebala igrati u subotu pred praznim stadionom.


Ona se trebala igrati u pokrajini Castilla i Leon, jednoj od najpogođenijih koronavirusom, pa je tamošnja regionalna vlada donijela odluku o suspenziji utakmice.


U Španjolskoj je do sada zabilježeno 2.188 slučajeva koronavirusa pri čemu je 49 osoba preminulo, a 183 ozdravile.