Derbi kraj Drave

Simon Rožman nema “pozitivnih” u svlačionici, a “negativan” je rani termin početka derbija: “Bit će opet jako vruće…”

Mateo Sučić

Simon Rožman/D. JELINEK

Simon Rožman/D. JELINEK

Ovo nam je već četvrta utakmica u ranom terminu. Nije idealno niti po tom pitanju, ali mi smo spremni - kaže trener Rijeke



RIJEKA Riječki prvoligaš podvrgnuo je u četvrtak svoje igrače i dio klupskih zaposlenika (one koji prema UEFA-inim protokolima moraju imati negativan test za sudjelovanje u organizaciji europskih utakmica) novoj seriji testova na koronavirus poslije kojih je jedina važna vijest da su svi bili negativni. Iste testove riječki prvoligaš ponovit će nekoliko dana prije utakmice protiv Arisa ili Kolosa što je na rasporedu 24. rujna.


To je definitivno dobra vijest uoči današnjeg gostovanja kod Osijeka jer znači da trener Simon Rožman danas neće moći računati jedino na dvojicu igrača koji su na duži rok (Sterling i Halinović) izvan stroja.


Loša vijest za Rožmana i igrače Rijeke je što će se u Osijeku igrati u dnevnom terminu, a to je za bijele u posljednje vrijeme čest slučaj.




– Bit će opet i jako vruće, igra se od 17 sati. Ovo nam je već četvrta utakmica u ranom terminu. Nije idealno niti po tom pitanju, ali mi smo spremni. Pogotovo u glavama. Želimo se nametnuti na igralištu i pokazati svoju kvalitetu i inat. Pred nama su za nas bitne utakmice koje smo s druge strane jedva čekali da vidimo kakvi smo. Radujem se svemu tome i vjerujem da će igrači na travnjaku pokazati tu našu želju – rekao je trener Rijeke.