Prva NL

FOTO Sigećani pokvarili krimejski oproštaj od sezone i navijača, budući trećeligaš odnio bod

Ivan Volarić

Dominik Simčić/Foto V. KARUZA

Dominik Simčić/Foto V. KARUZA

Orijent je sezonu zaključio s četiri uzastopna poraza (tri prvenstvena) i mršavim remijem. Daleko od borbe za ostanak, ali ipak malo predaleko od pozicija prvi vrhu gdje se ova momčad očekivala uoči sezone

ORIJENT  – H. DRAGOVOLJCA    2:2




RIJEKA   Utakmica 33. kola Prve NL: Orijent – H. dragovoljac 2:2 (1:1). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 600. Sudac: Nikola Vuković (Osijek) 7. Strijelci: 1:0 Monjac (2′), 1:1 Amoateng (11′), 1:2 Zdunić (55′), 2:2 Simčić (74′). Žuti kartoni: Mulac, Lazar (Orijent), Pobi (H. dragovoljac).


ORIJENT: Mohorović 6,5, Braut 6, Mulac 6, Lazar 7 (od 74′ Fatić -), Baboucarr 6 (od 74′ Ibiši -), Monjac 6,5, Simčić 6,5 (od 87′ Macolić -), Zrilić 6 (od 65′ Travaglia -), Milanović 6 (od 65′ Črnko -), Putnik 6, Tadejević 6,5.


H. DRAGOVOLJAC: Tuta 7,5, Salajster 6,5, Iskrić 6, Amoateng 7, Čabrajić 7, Luo 5,5 (od 75′ Jelača -), Uwem 5,5, Filipović 6, Pobi 5,5, Zdunić 6,5 (od 79′ Pavlina -), Ćavar 6.


Foto galerija: Prva NL: Orijent - H. dragovoljac 2:2 Foto: Vedran Karuza




Nogometaši Orijenta ipak nisu uspjeli u pobjedničkom tonu spustiti zastor na još jednu drugoligašku sezonu na Krimeji. Budući trećeligaš (Druga NL) kaznio je brojne promašaje Crvenih i odnio bod u Siget. Orijent je sezonu zaključio s četiri uzastopna poraza (tri prvenstvena) i mršavim remijem. Daleko od borbe za ostanak, ali ipak malo predaleko od pozicija prvi vrhu gdje se ova momčad očekivala uoči sezone.


Trenerima Faustu Budicinu i Ivanu Božiću (obojica su svojedobno nosila dres Rijeke), se vjerojatno dizala kosa na glavi nakon što je u prvih pola sata utakmice moglo po šansama barem pet, šest lopti završiti u mrežama. Igralo se obostrano otvoreno i krajnje neodgovorno u fazi obrane, praktički bez čvršćeg duela na sredini terena. Sigećani su pritom imali olakotnu okolnost da su u sastavu imali nekoliko juniora i kadeta, Krimejčani su također krenuli u osjetno izmješanom sastavu. Poveli su nakon što je u 20. sekundi utakmice Baboucarr završio na travnjaku u gostujućem kaznenom prostoru, a Monjac rutinski pretvorio kazneni udarac u početno vodstvo. Gosti su odmah uzvratili s dvije dobre prilike Zdunića (sjajno je reagirao Mohorović), pa je  Baboucarrov udarac zaustavio Tuta da bi u 11. minuti Čabrajić prošao po desnoj strani domaćeg kaznenog prostora u maniri vrhunskog slalomaša, a Amoateng povratnu loptu pospremio u mrežu za 1:1. Zrilić dvaput u istoj minuti (12′), Simčić (15′, 33′) i Lazar (28′) nastavili su festival prilika i promašaja do odmora.


Gostujući vratar Tuta nastavio je i početkom drugog poluvremena uspješne obračune s igračima Orijenta. Zaustavio je udarce Lazara (49′) i Baboucarra (50′), a onda je u 55. minuti domaće stigla kazna za brojne promašaje. Salajster je zavrnuo, a Zdunić glavom poslao loptu u desni Mohorovićev kut – 1:2. U 74, minuti Simčić je ukrasio bakljadu onih najvatrenijih navijača Orijenta pogotkom, kojem je prethodio lijepi okret i dribling i koji je samo probudio lažnu nadu da Krimejčani mogu servirati pobjedu na oproštaju od svojih navijača.



Standings provided by Sofascore