Prva HNL

Šibenik svladao Lokomotivu i uzeo prvu pobjedu u sezoni

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Golove za Šibenik su postigli u Princ Obeng u 11. i 84. minuti te Deni Jurić u 23. minuti, a za Lokomotivu Sherif Kallaku u 33. i Sammir u 69.ŠIBENIK Šibenik je u prvoj utakmici petog kola Prve HNL kod kuće na Šubićevcu u petak sa 3-2 svladao Lokomotivu.


Golove za Šibenik su postigli u Princ Obeng u 11. i 84. minuti te Deni Jurić u 23. minuti, a za Lokomotivu Sherif Kallaku u 33. i Sammir u 69.


Utakmicu je pred oko tisuću gledatelja na Šubićevcu sudio Mario Zebec iz Varaždina.
Šibenik je od početka odlično krenuo i bio dominantan. Do vodstva dolaze u 11. minuti kada se Prince Obeng našao u odličnoj poziciji na 16 metara od gola na sredini, opalio je silovito i vratar Lokomotive Dos Santos nije mogao obraniti.


Domaćin opet ima priliku u 23. minuti kada je Jurić pucao pored desne stative. No u 33. minuti gosti izjednačuju gotovo ni iz čega, Čuže ubacuje a Sherif Kullaku pogađa za 1-1. Prije tog pogotka Šibenčani su tražili VAR za kazneni udarac, ali je sudac Zebec tu spornu situaciju provjerio tek nakon pogotka Lokomotive, no situacija ipak nije bila za jedanaesterac.


U 40. minuti Šibenik ipak dolazi u vodstvo, Deni Jurić iskorištava grešku Dos Santosa za 2-1. Šibenčani opet nakon toga imaju priliku, Prince Obeng puca s pet metara, ali Dos Santos brani.


U drugom poluvremenu nastavlja se dominacija Šibenika i Lokomotiva nema ni jednu prilku za izjednačenje nakon prvih 16 minuta. No u 69. minuti Sammir, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, puca glavom i zabija za izjedačenje. Domaćini se ne predaju i u 84. minuti Prince Obeng zabija svoj drugi gol na utakmici, puca u lijevi kut i Dos Santos je samo pogledom ispratio loptu.


Nakon današnje pobjede Šibenik je sedmi sa četiri boda, dok je Lokomotiva osma s istim brojem bodova.Standings provided by SofaScore LiveScore