Šok terapija

Sevilla drugi put u posljednjih šest godina uručila otkaz Jorgeu Sampaoliju, Ivan Rakitić dobiva novog trenera

Hina

Jorge Samapoli/Foto REUTERS

Jorge Samapoli/Foto REUTERS

Andalužani su izgubili četiri od zadnjih sedam ligaških utakmica, uključujući i poraz od Atletico Madrida sa 6-1 i trenutačno ima samo dva boda iznad zone ispadanja



SEVILLA  Vodstvo španjolskog nogometnog prvoligaša Seville uručilo je otkaz argentinskom stručnjaku Jorgeu Sampaoliju nakon niza loših rezultata u Primeri.


Sampaoli je preuzeo klub u kojem igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, u listopadu prošle godine, a nakon svega šest mjeseci je dobio otkaz.


Sevilla je izgubila četiri od zadnjih sedam ligaških utakmica, uključujući i poraz od Atletico Madrida sa 6-1 i trenutačno ima samo dva boda iznad zone ispadanja.




“Nakon poraza od Getafea, koji ostavlja ekipu tik iznad zone ispadanja, klub je odlučio razići se s argentinskim trenerom prije reprezentativne stanke,” stoji u priopćenju Seville.


“Sampaoli više neće voditi momčad, a klub već radi na što skorijem regrutiranju novog trenera,” navodi se.


Ovo je njegov drugi odlazak iz Seville, nakon što je andalužanski klub trenirao u sezoni 2016/17. Tada je stadion Ramon Sanchez Pizjuan napustio kako bi preuzeo reprezentaciju Argentine.


Sevilla se trenutačno nalazi na 14. mjestu Primere sa 28 bodova, tek dva više od zone ispadanja.


Jedino natjecanje u kojem Sevilla dobro gura ove sezone je Europska liga gdje je u četvrtfinalu očekuje ogled protiv Manchester Uniteda.