Orijent 1919 vs. Istra 1961

S Krimeje uoči povijesne utakmice poručuju: “Želimo u pulske redove unijeti dodatnu nervozu uoči uzvrata”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Nama je cilj da ostvarimo aktivan rezultat pred uzvrat jer igraju se dvije utakmice - rekao je Budicin



RIJEKA Trener Orijenta 1919 Fausto Budicin na početku presice održane na Krimeji, a uoči nedjeljnog kvalifikacijskog ogleda protiv Istre 1961 na Kantridi, požalio se na dva značajna izostanka igrača iz zadnje crte obrane.


– U posljednjih desetak dana nemamo na raspolaganju Vidasa i Travagliju. Vidas sigurno otpada za obje utakmice, a Travagliju ćemo nadam se uspjeti oporaviti za uzvrat. Međutim, nećemo se zaletati s progonzama. Najbitnije je kako će dečko reagirati nakon prvog treninga s loptom koji, barem po procjenama liječničke službe, nije još blizu. Imamo problema oko sastavljanja momčadi, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da zbog operacije ne možemo računati ni na Fućka. Osim toga nismo mogli registrirati niti jednog igrača za kvalifikacijske utakmice. Kadar nam je malo sužen u odnosu na proljetni dio prvenstva – rekao je Budicin, koji za razliku od kolege na klupi Istre 1961 nije imao tu mogućnost da kroz prvenstvene utakmice očisti svoj kadar od kartona što su Puljani odradili u posljednjim kolima Prve HNL. Osim toga Budicinova momčad je pet mjeseci bez službenih utakmica.


– Na samom putu koji je vodio prema utakmicama protiv Istre 1961 dešavale su stvari koje ne bi htio komentirati jer skreću pažnju s onoga najbitnijega. A ja smatram da je najbitnije da u ove dvije utakmice imamo priliku zaokružiti ili zatvoriti krug koji je počeo u Četvrtoj ligi. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim članovima stručnog stožera i igračima koji su u tome sudjelovali samnom i prije mene. Svi oni su dali doprinos u ostvarenju ovog velikog uspjeha za klub i poštenim radom i doprinosom su omogućili da doživimo okršaj s favoriziranim suparnikom. Međutim, puno puta sam rekao igračima da je nebitno da li igramo međusobno na treningu, protiv Barcelone, Manchester Cityja ili Španskog. Bitni smo samo mi i kako ćemo mi izvršiti one stvari koje pokušavamo unaprijediti kroz treninge, te kako ćemo pokazati ne samo tehničku i taktičku kvalitetu već momčadski karakter. Samo želim od mojih igrača da daju svoj maksimum i da pokušaju uživati u tim trenucima, te da se pokažu u najljepšem svjetlu kako bi svi naši navijači, ali i naši bivši suigrači i treneri koji su bili ovdje, bili ponosni na nas.




Prva utakmica vjerojatno neće biti odlučujuća?


– Nama je cilj da ostvarimo aktivan rezultat pred uzvrat jer igraju se dvije utakmice. Želimo time unijeti dodatnu nervozu u redove Istre i produžiti vrijeme odgovora na to pitanje pobjednika tih susreta do uzvrata u Puli – rekao je Budicin


Kapetan Vedran Gerc osvrnuo se na ozračje među igračima.


– Što se atmosfere tiče ona je standardno dobra. Pomalo i euforična iako nemamo nikakav pritisak, No, znamo i vjerujemo da možemo! – rekao je napadač Krimejčana.