Nema predaje unaprijed

Rudešani se danas protiv Rijeke vraćaju na svoj matični teren: ‘To je naš dom. Možda nam se otvori baš danas’

Davor Petrović

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Po meni, Rijeka je tijekom ove sezone pokazala da je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, kaže Mladina



ZAGREB – Današnji četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za Rudeš znači povratak na domaći teren. Onaj pravi, u zapadnom dijelu Zagreba gdje je prije 67 godina započela priča o klubu koji za sebe voli tvrditi da je totalno drukčiji od drugih.


– Konačno igramo na svom terenu. Ovaj stadion u Rudešu je naša kuća, naš dom. Otkad sam preuzeo treniranje momčadi, igrali smo šest utakmica u gostima i samo jednu na stadionu u Kranjčevićevoj, protiv Hajduka. To je bilo kao da smo sedam puta uzastopno bili na strani. Sada se vraćamo na svoj stadion u Rudešu i to nam puno znači. Vjerujem da će naši igrači dati sve od sebe protiv Rijeke – kaže Davor Mladina, trener Rudeša, koji danas može računati na sve igrače osim rekonvalescenta Tomislava Srbljinovića.


Prošlo kolo Rudešu je donijelo poraz na gostovanju kod Istre 1961 (1:2), i to s igračem više. Unatoč negativnom rezultatu, Mladina je na toj utakmici detektirao pozitivne stvari.




– Nismo zaslužili taj poraz, mi smo u Puli pobijedili sami sebe. Generalno nisam nezadovoljan tom utakmicom, ali tamo smo napravili kiks kakav inače ne radimo, a imali smo svojih prilika i kontrolirali smo posjed lopte s igračem više. Na našu žalost, Ante Erceg nam je zabio gol iz praktički identične situacije kakvu smo mi imali za izjednačenje protiv Hajduka, ali smo pogodili stativu. To je ta razlika koja lomi utakmice. Mogu reći da nam igra ide nabolje, ali rezultati to ne prate. U momčadi imamo dosta igrača koji su došli kasnije i nedostaje im kontinuitet. Očigledno im treba vremena da se vrate na svoju razinu iz prijašnjih godina. Tko zna, možda se dogodi baš sada protiv Rijeke. Idemo pokušati napraviti iznenađenje – rezonira Mladina.


Dobre stvari


Prema njegovim riječima, taj poraz nije imao negativan učinak na raspoloženje u svlačionici Rudeša.


– Nisam primijetio da su dečki klonuli duhom. U analizi utakmice s Istrom prezentirali smo im dosta stvari koje su bile dobre u našoj igri. Uvjeren sam da će nas Rijeka svojim imenom i kvalitetom dodatno motivirati i nadam se da ćemo pružiti svoj maksimum. Na kraju utakmice ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno jer dosta toga ovisi i o suparniku – objašnjava 64-godišnji stručnjak.


Naravno, poseban motiv donosi i prilika za plasman u polufinale Kupa, koji bi unio malo vedrine u prilično tmurnu sezonu, protkanu porazima.


– Prošle godine smo bili u sličnoj situaciji. Tada smo u nesretno i nesretno ispali u četvrtfinalu od Slaven Belupa u Koprivnici. Dakle, imamo određeno iskustvo koje je relativno svježe. Ponavljam, meni je najvažnije da naša momčad pruži svoj maksimum. Samo tako se možemo nadati pozitivnom rezultatu i eventualnom prolasku u polufinale Kupa – kaže trener Rudeša.


Tri špice


Sudeći prema njegovim riječima, ždrijeb mu je donio najtežeg suparnika.


– Po meni, Rijeka je tijekom ove sezone pokazala da je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka. Na mene je njihova igra zbilja ostavila jako dobar dojam. S obzirom na suparnike s kojima su igrali, Rijeka mi je na nekim utakmicama izgledala moćnije od Hajduka i Dinama. Naravno, to ne mora puno značiti bez kontinuiteta. Po mom mišljenju, borba za naslov prvaka bit će potpuno otvorena do zadnjeg kola. No, Rijeka ima odličan igrački kadar i širinu za prvenstvo i Kup. Na primjer, oni imaju tri odlične špice, a mi se mučimo s jednom. Zbog toga očekujem Rijeku na maksimumu – zaključuje Mladina.