EURO

Romelu Lukaku predvodio je Belgiju do uvjerljive pobjede: “Bilo mi je teško igrati jer sam razmišljao o svojem prijatelju”

Hina

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Lukaku i Eriksen igrači su milanskog Intera koji je ove sezone osvojio talijanski naslov nakon 10 godina. Lukaku je ove sezone u dresu "Nerazzurra" u 44 nastupa zabio 30 golova, dok je Eriksen u 34 nastupa postigao četiri gola



ST PETERBURG Brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva, Belgijanci otvorili su Europsko prvenstvo uvjerljivom 3-0 pobjedom protiv Rusije u St Peterburgu.


Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Romelu Lukaku (10, 88), a među strijelce se upisao i Thomas Meunier (34).


Nakon što je postigao prvi pogodak Lukaku je poslao je poruku svom klupskom suigraču Christianu Eriksenu. Interov napadač je doveo Belgiju u vodstvo u 10. minuti utakmice, a potom dotrčao do kamere izvikujući: “”Chris, Chris Volim te”.




Lukaku i Eriksen igrači su milanskog Intera koji je ove sezone osvojio talijanski naslov nakon 10 godina. Lukaku je ove sezone u dresu “Nerazzurra” u 44 nastupa zabio 30 golova, dok je Eriksen u 34 nastupa postigao četiri gola.


Eriksen je u posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice protiv Finske pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem. Eriksen je potom na nosilima koja su bila zaklonjena bijelim platnom iznesen s terena i hitno prevezen u bolnicu, a utakmica je prekinuta. Danski nogometni savez je kasnije objavio kako je Eriksen budan i stabilan.


“Bila je ovo intenzivna večer. Bilo mi je teško igrati jer sam na umu imao svog prijatelja. Nadam se da je sada dobro,” kazao je belgijski napadač nakon utakmice.


Među strijelce se upisao i Meunier koji je ušao u igru u 27. minuti umjesto ozlijeđenog Castagnea, a samo sedam minuta kasnije postigao je pogodak.


“Žao mi je što sam morao ući u takvim okolnostima. On to ne zaslužuje. Rusi su više od nas trčali u nastavku, ali nisu imali šanse. Odradili smo dobar posao,” poručio je branič Borussie Dortmund.