Korona je za sve kriva

Roma objavila da je do 30. lipnja prošle godine klub zabilježio gubitak od 204 milijuna eura

Hina

Jedina pozitivna stvar tijekom pandemije bila je ta što su se igrači i trener Paulo Fonseca odrekli četveromjesečne plaće, uštedjevši klubu 30 milijuna euraRIM  Talijanski prvoligaš Roma objavio je da je do 30. lipnja prošle sezone zabilježio 204 milijuna eura gubitka.


Klub, kojeg je američki poslovni čovjek Dan Friedkin prošle godine kupio za 600 milijuna eura od Jamesa Pallottea, za ovaj financijski gubitak krivi pandemiju koronavirusa.


Roma je već bila u minusu prije pandemije, a korona kriza je pogoršala njezine financijske probleme i posljedično utjecala na sportska natjecanja, televizijska prava i sponzorstvo.
Pesimizam je izazvala i činjenica da se momčad nije plasirala u Ligu prvaka te da klub nije zaradio toliko novca koliko se nadao prodajom igrača u prijelaznom roku. Za Gregoirea Defrela (Sassuolo), Maxima Gonalonsa (Granada), Alexandera Kolarova (Inter Milano) i Patricka Schicka (Bayer Leverkusen) Roma je dobila ukupno samo 13 milijuna eura.


Jedina pozitivna stvar tijekom pandemije bila je ta što su se igrači i trener Paulo Fonseca odrekli četveromjesečne plaće, uštedjevši klubu 30 milijuna eura.