Potpisao na tri godine

Roko Šimić potpisao za RB Salzburg, Lokomotiva ostvarila najveći transfer u svojoj povijesti

Hina

Roko Šimić/Foto: PIXSELL

Roko Šimić/Foto: PIXSELL

Sin hrvatske nogometne legende, Darija Šimića, za "lokose" je debitirao sa samo 16 godina, a za prvu momčad je upisao 26 nastupa postigavši četiri golaSALZBURG Mladi hrvatski nogometaš Roko Šimić (17) od subote je i službeno novi član austrijskog prvaka RB Salzburga.


Dosadašnji napadač Lokomotive potpisao je ugovor za Salzburg do 30. lipnja 2024. objavio je austrijski klub. Sin hrvatske nogometne legende, Darija Šimića, za “lokose” je debitirao sa samo 16 godina, a za prvu momčad je upisao 26 nastupa postigavši četiri gola.


“Roko ima velik potencijal, izvanredan mentalitet, a već je u hrvatskoj ligi pokazao za što je sposoban,” kazao je sportski direktor Christoph Freund.
“Sada se mora naviknuti na naš način igranja, trebat će mu vremena koje treba za razvoj. Zbog toga će biti registriran i za drugoligaša Liefering,” dodao je Freund.


Mediji nagađaju kako će Lokomotiva dobiti oko četiri milijuna eura odštete, te postotak od idućeg transfera. To je najveći transfer u povijesti Lokomotive, do sada je rekord držao vratar Ivo Grbić koji je prošle sezone preselio u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli FC Red Bull Salzburg (@fcredbullsalzburg)Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli FC Red Bull Salzburg (@fcredbullsalzburg)