Fanastična partija

Roko Šimić proglašen je igračem utakmice u pobjedu RB Salzburga na Luzu: “Sve je bilo savršeno, a jako sam ponosan zbog jedne stvari”

Portal Novi list

Slavlje Roka Šimića i suigrača/Foto REUTERS

Slavlje Roka Šimića i suigrača/Foto REUTERS

Ovo je vrlo poseban osjećaj - rekao je mladi hrvatski reprezentativac



RIJEKA Roko Šimić zablistao je u pobjedi RB Salzburga na gostovanju kod Benfice u Ligi prvaka. Mladi hrvatski reprezentativac asistirao je i zabio gol u pobjedi 2:0.


– Jako sam ponosan, prvenstveno zbog svoje momčadi, a onda zbog pobjede i gola koji sam postigao. Prije 16 godina je moj otac (Dario Šimić) osvojio Ligu prvaka, a sad sam ja pobijedio u jednoj utakmici tog natjecanja. Ovo je vrlo poseban osjećaj – govorio je Šimić nakon utakmice.


– Bilo je savršeno. Svi igrači, od onih koji su počeli utakmicu do onih na klupi, dali su sve za pobjedu u teškoj utakmici protiv velike Benfice. A to što sam ja proglašen igračem utakmice i što sam postigao gol, to je nevjerojatno. Idemo utakmicu po utakmicu, znamo da nismo favoriti, a to je možda i dobro za nas. Dokazali smo da smo dobri. Borimo se do kraja, a to smo sad ponovno dokazali s pobjedom i preuzimanjem vrha ljestvice – rekao je Šimić koji je igrao do 72. minute.