Tursko prvenstvo

Robert Prosinečki ipak nije uspio spasiti Kayserispor od ispadanja iz elitnog razreda turskog nogometa

Hina

Robert Prosinečki

Robert Prosinečki

Prosinečki je preuzeo Kayserispor u prosincu prošle godine i pod njegovim vodstvom momčad je u 18 susreta ostvarila šest pobjeda, pet remija i sedam poraza



ISTANBUL Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki nije uspio spasiti Kayserispor od ispadanja iz elitnog razreda turskog nogometa.


U susretu posljednjeg, 34. kola Kayserispor je na svom travnjaku izgubio 1-2 od doprvaka Trabzonspora i oprostio se od prve lige.


Prosinečkom su na ruku išli drugi rezultati, Denizlispor je kod kuće izgubio od Ankaragucua (0-1)), dok je Rizespor izgubio kod Fenerbahčea (1-3), međutim trebala mu je i pobjeda protiv Trabzonspora.




Gosti su poveli u 63. minuti golom Filipa Novaka, a tračak nada za domaćine donio je Pedro Henrique izjednačivši iz kaznenog udarca u 86. minuti.


U preostalom vremenu Kayserispor je jurnuo po pobjedu, no u šestoj minuti nadoknade Fener je zabio za 2-1, a pogodak je postigao Alexander Sorloth.


Prosinečki je preuzeo Kayserispor u prosincu prošle godine i pod njegovim vodstvom momčad je u 18 susreta ostvarila šest pobjeda, pet remija i sedam poraza.


Kayserispor je na koncu zauzeo posljednje mjesto, a u drugu ligu seli i Ankaragucu, te Yeni Malatyaspor, dok se Rizespor u kojem igra Dario Melnjak ipak spasio.


Naslov prvaka je osvojio Istanbul Bašakšehir ispred Trabzonspora.