Sigurnosni izazov

Rizična utakmica protiv PAOK-a u Splitu prošla bez ijednog incidenta cijelog dana

Hina

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Privedeno je 27 osoba, ali uglavnom zbog alkoholiziranosti



Splitska policija je prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice​, koja se sinoć održala na stadionu Poljud između Hajduka i PAOK​- a, privela 27 ljudi, najviše zbog alkoholiziranosti, doznaje se u policiji.


U službene policijske prostorije privedeno je 27 osoba od čega 21 zbog alkoholiziranosti, ​troje zbog droge​ i isto toliko zbog narušavanja javnog reda i mira​.


Uglavnom su počinili prekršaje iz Zakona o spr​ječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. ​Policija je rekla kako je od ukupnog broja privedenih​ njih pet pokušalo ući na stadion s ulaznicama koje nisu bile na njihovo ime, ​no sve je brzo otkriveno pa nisu ušli na stadion.




​Na stadionu je bilo 33 tisuće posjetitelja, a osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Ravnateljstvom policije.


“Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Tijekom javnog okupljanja evidentirano je korištenje pirotehnike što će biti predmet istraživanja”, kažu u policiji.​


Dodaju da je osiguranje utakmice proteklo bez sigurnosnih izgreda te da tijekom čitavog dana na području Splita nije zabilježen ni jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti​.