Kvalifikacije za SP

Rijekin Velkovski igrao u iznenađujućoj pobjedi Sj. Makedonije nad Njemačkom, svjetski prvaci na Grbavici jedva svladali BiH

Portal Novilist.hr

Slavlje Makedonaca/Foto REUTERS

Slavlje Makedonaca/Foto REUTERS

Lončar i Menalo nisu zaigrali za BiH protiv Francuske, odgledali su cijeli susret s klupe, dok je Darko Velkovski igrao cijelu utakmicu u Njemačkoj



RIJEKA U zadnjoj večeri kvalifikacija za SP najveće iznenađenje pripremili su nogometaši Sj. Makedonije pobijedivši Njemačku rezultatom 2:1 na njihovom terenu.


Dinamov Arijan Ademi je u 85. minuti asistirao Elmasu za velika tri boda. Poveli su preko pogotka Pandeva na kraju prvoga poluvremena, dok je izjednačio Gundogan s bijele točke u 63. minuti. Igrač Rijeke Darko Velkovski odigrao je cijelu utakmicu.


Aktualni svjetski prvaci Francuzi na Grbavici su s 1:0 svladali Bosnu i Hercegovinu. Pobjednički pogodak zabio je Griezmann u 60. minuti. Igrači Rijeke Lončar i Menalo nisu ulazili u igru.




Bivši igrač Dinama Dani Olmo zabio je i drugu utakmicu zaredom za Španjolsku, ovoga puta protiv Kosova za prvo vodstvo na utakmici (34′). Dvije minute nakon njega vodstvo je povećao Torres, smajio je za goste Halimi u  70. minuti, ali je pitanje pobjednika riješio Moreno u 75. minuti.