Sergej Jakirović

Rijeka nam dolazi u dobrom stanju, neće nam biti nimalo lako

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL



RIJEKA Nogometaši Gorice nisu najbolje startali ovog proljeća, osvojili su samo bod u utakmici bez golova u prvom domaćem susretu s Osijekom. U onom drugom poraženi su od »modrih« u Maksimiru (0:2) i pružili dostojan otpor najjačoj hrvatskoj momčadi. U 50. minuti ostali su, međutim, bez svog ponajboljeg igrača Suka koji je zaradio drugi žuti karton…


– Očekujem tešku, zahtjevnu, ali sadržajnu utakmicu. Naše posljednje utakmice uglavnom su takve, posljednjih pet je otišlo na našu stranu, ali da je i na Rijekinu ne bi bilo nezasluženo – kaže Sergej Jakirović, strateg posljednjih sezona najugodnijeg iznenađenja HNL-a. – Obično bi se u našim utakmicama događalo da bi dominirali mi pa oni i onda onaj tko je prvi postigao pogodak izlazio bi kao pobjednik. Kad se te utakmice analiziraju, stvarno je bilo u njima svega, ali uvijek zanimljivog za publiku. Vjerujem da će tako biti i sada.


Dvije momčadi u različitom su tonusu vibracija. Rijeku je okupirala pozitiva, što je s Goricom?




– Rijeka sigurno dolazi s većom dozom samopouzdanja nakon izbacivanja Dinama iz Kupa i pobjede nad Slavenom. To je psihološki velika injekcija. Sigurno dolaze u dobrom stanju i nama neće biti nimalo lako. S druge strane mi igramo doma i još nismo pobijedili ove polusezone. Prvo se nadam da ćemo uspjeti postići pogodak, a mi bi naravno voljeli uzeti i tri boda s kojima bi uhvatili priključak i dodatno zakomplicirali borbu za visoke pozicije – dodaje Sergej.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU