Imenovanje

Riječki stručnjak Dragan Skočić stopama Ćire Blaževića: Postao je izbornik Irana

Hina

Foto Screenshot

Foto ScreenshotTEHERAN Hrvatski nogometni stručnjak Dragan Skočić (51) imenovan je novim izbornikom Irana, objavio je tamošnji nogometni savez.


Skočić je na klupi Irana zamijenio Belgijanca Marca Wilmotsa koji je napustio tu dužnost nakon dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Bahreina (0-1) i Iraka (1-2).


Prema iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA-i, Skočić je s Iranskim nogometnim savezom dogovorio suradnju do završetka drugog kruga kvalifikacija za SP 2022., odnosno do lipnja ove godine.
Iran se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine C drugog kruga kvalifikacija sa šest osvojenih bodova iz četiri nastupa. Na vrhu je Irak sa 11 bodova iz pet dvoboja, drugi je Bahrein s devet bodova iz također pet nastupa, a u skupini su još Hong Kong s pet bodova i Kambodža s jednim bodom, a obje su te reprezentacije također odigrale po pet susreta. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će pobjednici svih osam skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.


Skočić u Iranu radi od 2013. godine te je vodio četiri kluba, Malavan, Foolad, Knooneh be Knooneh i Sanat Naft.