Igor Postonjski

Riječanima će u Varaždinu prijetiti i njihov bivši kapetan juniora: “Uvijek se rado sjetim riječkih dana…”

Mateo Sučić

Domagoj Pavičić i Igor Postonjski u dresu Intera/Foto Arhiva NL

Domagoj Pavičić i Igor Postonjski u dresu Intera/Foto Arhiva NL

U Varaždinu je teško biti favorit bilo komu, pa čak i Rijeci - kaže Postonjski



RIJEKA  Varaždin misiju ostanka u HNL-u počinje utakmicom protiv Rijeke, ali s ponešto izmijenjenim kadrom u odnosu na onaj koji je zaključio jesenski dio sezone. Najveći izostanak za momčad koju vodi Zoran Kastel bit će odlazak Domagoja Drožđeka, no s druge strane vezni je red pojačan igračem koji dobro zna što znači boriti se za ostanak.


Nakon devet godina koje je proveo u Rijeci, Gorici i Interu, u matično jato vratio se Igor Postonjski, kapetan juniorske momčadi »bijelih«, koja je 2014. godine zadnja osvojila naslov prvaka.


– Uvijek se rado sjetim tih riječkih dana, pogotovo osvojenog naslova prvaka s juniorima. Renato Pilipović i Elvis Brajković ukazali su mi čast da budem i kapetan te generacije i kada god mogu, pričam o tim lijepim danima na Kvarneru – kaže Postonjski.




Iako je u njegovoj generaciji bilo darovitih igrača koji su kasnije dogurali do prvoligaške ili drugoligaške razine, pogled kluba prema mladim igračima bio je bitno drugačiji nego danas pa Postonjski nikada nije dobio priliku boriti se za mjesto u prvoj momčadi Rijeke.


– To mi je neostvarena želja baš zato što smo u toj juniorskoj generaciji imali nekoliko igrača koji su mogli biti dio prve momčadi. Žao mi je što osim Dangubića nitko nije došao blizu, ali vidim da je sada došlo vrijeme da u Rijeci mladi igrači dobivaju priliku i zbog njihova dokazivanja, ali i zbog kluba, drago mi je što se ozbiljno računa na njih.


Postonjski će lijepa sjećanja danas ostaviti po strani i nakon kratke epizode u trećeligašu Zagorcu tražiti što bolji rezultat pri povratku na prvoligaške travnjake.


– Bilo mi je najvažnije vratiti se u Prvu ligu, u Varaždinu se osjećam kao doma i dišem punim plućima. Svjesni smo da ćemo s Istrom, Šibenikom, Lokomotivom čak i Slaven Belupom voditi borbu za ostanak. Treba gledati svaku utakmicu za sebe, odraditi najbolje što možemo i nadati se pozitivnom rezultatu. Mislim da je u Varaždinu teško biti favorit bilo komu, pa čak i Rijeci.


Kada je riječ o kadru, Postonjski je svjestan da je Varaždin dosta izgubio odlaskom Drožđeka, ali vjeruje da klub ima kvalitete za sačuvati prvoligaški status.


– Otišlo je dosta igrača koji su bili na posudbu i sigurno bi nam dobro došlo još neko pojačanje, ali vjerujem da imamo dovoljno kvalitetnu momčad za ostati u ligi. Klub se više orijentirao na domaće igrače, vraćeni su Glavica i Glavina koji poznaju klub, znaju stanje u momčadi i možda su i dva najveća pojačanja koja smo mogli dobiti. Znamo da je pred nama težak posao, ali Varaždin je nogometna sredina i svi želimo da ostane na prvoligaškoj karti Hrvatske – zaključio je Postonjski.