Španjolsko prvenstvo

Realu pripao prvi ovosezonski El Clasico, Luka Modrić zakucao pobjedu na Camp Nou

Portal Novi list

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Kapetan "kockastih" ušao je u igru u 69. minuti, a u 90. minuti sjajnim pogotkom otklonio sve dvojbe oko pobjednika



BARCELONA Barcelona – Real Madrid 1:3! Treći pogodak (reme)djelo je Luke Modrića. Kapetan hrvatske reprezentacije ušao na teren u 69. minuti umjesto Federica Valverdea i majstorskim potezom i pogotkom zapečatio pobjedu svoje momčadi u prvom ovosezonskom El Clasicu.


Real Madrid je do vodstva stigao već u 5. minuti, kad je Karim Benzema sjajnom loptom proigrao Valverdea, a ovaj hladnokrvno poslao loptu pod gredu preko nemoćnog Barcelonina vratara Neta.


Na izjednačenje se čekalo samo tri minute. Leo Messi je započeo akciju prebacivši obranu Reala, a na njegovo dodavanje se po lijevoj strani sjurio Jordi Alba. Njegov ubačaj je na prvoj vratnici dočekao Ansu Fati i proslijedio loptu u mrežu.




U sadržajnom prvom poluvremenu svi udarci jedne i druge momčadi išli su u okvir vrata, ali što zahvaljujući dobrim obranama vratara, što dobrim reakcijama obrambenih igrača, rezultat na poluvremenu je ostao 1-1.


U drugom poluvremenu je Barcelona bila manje opasna nego u prvom, a u krivom smjeru je domaća momčad krenula nakon što Lenglet bespotrebno skrivio kazneni udarac koji je sudac Juan Martinez Munuera dosudio na sugestiju iz VAR sobe, nakon pregledavanja snimke.


Lenglet je za dres povukao Sergija Ramosa koji nikako nije mogao doći do lopte koja je bila upućena prema njemu, ali je otišla visoko iznad. No, kapetan Reala je pao, što je sudac prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Ramos je sam uzeo loptu i donio novo vodstvo Realu.


Vratar Barcelone Neto se u završnici utakmice našao na “streljani”, ali je sjajnim obranama, dvaput Kroosu i jednom Ramosu, zadržao Barcelonu u igri za moguće izjednačenje.


No, u 90. minuti je i domaći vratar bio nemoćan protiv Luke Modrića koji je u igru ušao u 69. minuti. Kapetan hrvatske reprezentacije je izbacio u priliku Juniora Viniciusa, ali ga je onemogućio Neto padom u noge. No, lopta je preko Casemira opet došla do Modrića koji je na rubu kaznenog prostora dvaput “vagao” i prošao domaćeg vratara te sa 12 metara poslao loptu u mrežu između dvojice Barceloninih nogometaša za 21. trijumf Reala u dvobojima s najljućim suparnikom odigranim u Barceloni.


Inače, ovo je bio 279. El Clasico računaju li se i prijateljske utakmice. U dosadašnjih 278 ogleda 115  je dobila Barcelona, 62 je završilo bez pobjednika, a Real je ostvario svoju 102. pobjedu.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore