Španjolsko prvenstvo

Real Madrid slavio u Pamploni, Ante Budimir zabio za Osasunu

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Budimir je za Osasunu igrao do 70. minute, dok je Luka Modrić za Real zaigrao od 72. minute



PAMPLONA Prilično jednostavno nogometaši madridskog Reala su napravili novi korak prema naslovu prvaka španjolske La Lige, u 29. kolu su u gostima svladali Osasunu 4-2.


Real je poveo već u četvrtoj minuti kada je grubo pogriješila domaća obrana. Vinicius Junior je ukrao loptu i lako postigao prvi pogodak na susretu. Osasuna se brzopoteznu vratila u utakmicu, izjednačila je samo tri minute kasnije.


Strijelac je bio hrvatski napadač Ante Budimir koji je bio na pravom mjestu nakon kornera te je zabio 15. pogodak ove sezone u La Ligi. Trenutačno se nalazi na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca zajedno s Borjom Mayoralom.




Niz pogodaka nastavljen je u 18. minuti kada je Dani Carvajal vratio Real u vodstvo te se nakon toga igralo prilično izjednačeno do 61. minute. S nova brza dva pogotka tada je Real riješio utakmicu. Strijelci su bili Brahim Diaz u 61. te još jednom Vinicius Junior u 64. minuti. Na samom kraju susreta Munoz je postavio konačnih 2-4.


Budimir je za Osasunu igrao do 70. minute, dok je Luka Modrić za Real zaigrao od 72. minute.


Uz utakmicu više vodeći Real opet ima deset bodova prednosti u odnosu na Gironu, dok Barcelona ima 11 bodova manje od Madriđana. Osasuna je ostala na desetom mjestu.


U prvom subotnjem susretu 29. kola španjolske La Lige nogometaši Mallorce su osvojili tri domaća boda nakon pobjede 1-0 protiv Granade. Mreže su mirovale sve do 85. minute kada je gol odluke postigao domaći obrambeni igrač Raillo za konačnih 1-0. Granada je time nastavila negativan ligaški niz, u posljednjih devet nastupa u La Ligi ima tri remija i čak šest poraza.


Granada je ostala na pretposljednjem mjestu ljestvice, dok je Mallorca napravila korak naprijed i sada je na 14. mjestu.


Sve preostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju, a parovi su Sevilla – Celta, Las Palmas – Almeria, Villarreal – Valencia, Rayo Vallecano – Betis i Atletico Madrid – Barcelona.


La Liga, 29. kolo:


Osasuna – Real Madrid 2-4 (Budimir 7, Munoz 90+1 / Vinicius Junior 4, 64, Carvajal 18, Diaz 61)


Mallorca – Granada 1-0 (Raillo 85)



Standings provided by Sofascore