Sevilla

Rakitić: Svjesni smo velikih očekivanja navijača, spremni smo za sezonu

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Sevilla je prošle sezone bila četvrta u prvenstvu te je razočaravajuće ispala u grupnoj fazi Lige prvaka



Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić (34) poslao je navijačima umirujuću poruku uoči početka sezone jer rezultati Seville tijekom priprema te prodaja dvojice važnih stopera ne nude optimizam.


“Jako smo se dobro pripremili da budemo na maksimalnoj razini kada počne prvenstvo idući tjedan”, izjavio je Rakitić nakon pobjede 1-0 nad španjolskim prvoligašem Cadizom.


Utakmica odigrana u subotu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan bila je posljednja provjera Andalužana uoči prvog prvenstvenog kola u kojem u petak gostuju kod Osasune hrvatskog napadača Ante Budimira.




Sevilla je počela pripreme remijem 1-1 s Tottenhamom, pa je istim rezultatom okončala ogled s lisabonskim Sportingom premda ga je onda pobijedila na jedanaesterce. Svladala je zatim 6-0 francuskog prvoligaša Angers pa istim rezultatom izgubila od londonskog Arsenala. S 0-1 je izgubila i od Leicester Citya.


“Važnija je bila priprema nego rezultati u ovom dijelu sezone”, napomenuo je Rakitić.


“Bit ćemo svi zajedno, ujedinjeni, svjesni velikih očekivanja od nas. Naporno smo trenirali pa ćemo biti spremni”, dodao je.


Sevilla je prošle sezone bila četvrta u prvenstvu te je razočaravajuće ispala u grupnoj fazi Lige prvaka. Onda se nadala osvajanju Europske lige jer se finale igralo na njenom stadionu. No nakon što je u 1/16 finala tog natjecanja bila bolja od zagrebačkog Dinama s 3-1 i 0-1 ispala je u osmini finala od londonskog West Hama. Također je ispala u osmini finala španjolskog kupa od rivala Betisa.


Klub je prošli mjesec prodao stopere Diega Carlosa (29) u Aston Villu i Julesa Koundea (23) u Barcelonu.


Rakitić je tada izjavio da se Sevilla “ne može financijski natjecati s klubovima engleske Premier lige i onima dubljeg džepa”.


Došli su joj zatim brazilski braniči Marcao (26) iz Galatasaraya i Alex Telles (29) posuđen iz Manchester Uniteda. Sevilla je ljetos prodala igrače za 81 milijun eura a dovela nove za 15 milijuna.


Rakitić, koji je lani bio kapetan, u subotu je ušao u drugom poluvremenu protiv Cadiza pa dva puta pogodio gredu. “Trebalo bi promijeniti tu gredu”, našalio se po završetku susreta odlučenog u 68. minuti.


“Ritam utakmice je bio dobar premda je bilo iznimno vruće, zbog čega nije bilo lako igrati. No možemo biti zadovoljni uoči početka prvenstva idući petak”, zaključio je.