Liga prvaka

PSG uvjerljiv u nastavku utakmice protiv Bašakšehira, Neymar zabio tri, Mbappe dva gola

Hina

Neymar je zabio treći hat-trick u karijeri/Foto REUTERS

Neymar je zabio treći hat-trick u karijeri/Foto REUTERS

Neymar je po treći put u karijeri postigao 'hat-trick' u Ligi prvaka



PARIZ Nogometaši PSG-a svladali su turski Bašakšehir sa 5-1 (3-0) u nastavku utakmice 6. kola u skupini H Lige prvaka, koja je u utorak prekinuta nakon što je turska momčadi optužila četvrtog suca Coltescua za rasističku primjedbu i odbila nastaviti igrati dok je on na terenu.


Za uvjerljivu pobjedu Parižana na Parku prinčeva trostruki strijelac bio je Brazilac Neymar (21, 38, 50), a dva pogotka postigao je Kylian Mbappe (42-11m, 62) prekinuvši post od devet utakmica u Ligi prvaka u kojima nije zatresao mrežu. Neymar je po treći put u karijeri postigao ‘hat-trick’ u Ligi prvaka. Jedini pogodak za tursku momčad postigao je Mehmet Topal (57).


Neymar je prvi i treći pogodak postigao preciznim udarcima s ruba kaznenog prostora, a drugi u kontranapadu nakon što ga je u čistu priliku gurnuo Kylian Mbappe. Na Neymaru je napravljen i prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je Mbappe postigao pogodak za 3-0, a francuski je reprezentativac u 62. minuti lakoćom završio kontranapad za konačnih 5-1, na asistenciju Di Marije.




Paris Saint-Germain je pobjedom završio natjecanje u skupini H sa 12 bodova i na prvom mjestu. Isti broj bodova ima i drugoplasirani RB Leipzig. Te dvije momčadi su izborile plasman u osminu finala Lige prvaka, dok će trećeplasirani Manchester United, koji je ostao na devet bodova, natjecanje nastaviti u Europskoj ligi. Bašakšehir je osvojio tri boda.


Susret između PSG-a i Istanbul Bašakšehira prekinut je u utorak u prvom poluvremena, zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe. Pomoćni trener gostujućeg sastava Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a iz turskog sastava su tvrdili da ga je četvrti sudac Coltescu vrijeđao po rasnoj osnovi upotrijebivši riječ “negro“. Uslijedila je desetominutna rasprava s glavnim sucem Hateganom iz Rumunjske, nakon koje je turska momčad napustila travnjak. Odmah potom u svlačionicu se povukla i domaća momčad.


Europski nogometni savez (UEFA) je u dogovoru s klubovima odlučio da će nastavak utakmice biti u srijedu (18.55 sati), s novom sudačkom postavom.


Tako je i bilo, a rumunjsku sudačku postavu zamijenili su Nizozemac Danny Makkelie kao glavni sudac, njegov sunarodnjak Mario Diks kao prvi pomoćnik, Poljak Marcin Boniek kao drugi pomoćnik te Poljak Bartosz Frankowski kao četvrti sudac. Obje momčadi su prije početka nastavka dvoboja kleknule oko središnjeg kruga igrališta u znak protesta protiv rasizma.


UEFA je nakon incidenta odmah otvorila i istragu o cijelom slučaju.


Liga prvaka - 6. kolo

SKUPINA H


PSG – Bašakšehir          5-1 (Neymar 21, 38, 50, Mbappe 42-11m, 62 / Topal 57)
RB Leipzig – Man. United  3-2 (Angelino 2, Haidara 13, Kluivert 69 / Fernandes 80-11m, Pogba 82)


1. PSG                    6  4  0  2   13-6   12
2. RB Leipzig             6  4  0  2   11-12  12
3. Manchester United      6  3  0  3   15-10   9
4. Bašakšehir             6  1  0  5    7-18   3