Trenerske promjene

PSG potvrdio da je raskinuo ugovor s Pochettinom, čeka se Galtierova inaguracija

Hina

Maurizio Pochettino/Foto REUTERS

Maurizio Pochettino/Foto REUTERS

Za 13.45 sati je u Parizu zakazana konferencija za medije na kojoj bi kao Pochettinov nasljednik trebao biti imenovan dosadašnji trener Nice Christophe GaltierPARIZ Argentinac Mauricio Pochettino više nije trener Paris Saint-Germaina, objavio je u utorak francuski nogometni prvak, potvrđujući prijašnje glasine o razlazu s dosadašnjim trenerom koji je na klupi Parižana proveo samo 18 mjeseci.


Pochettino je imao ugovos s PSG-om do ljeta 2023.


“Paris Saint-Germain potvrđuje da je Mauricio Pochettino završio svoj posao u klubu”, stoji u službenom klupskom priopćenju u kojem su argentinskom stručnjaku i njegovoj ekipi zahvalili za obavljeni posao i poželjeli sve najbolje u budućnosti.
Pochettino je na klupu PSG-a stigao u siječnju 2021. Mandat je započeo osvajanjem Kupa Francuske, ali je ostao bez naslova nacionalnog prvaka koji je iznenađujuće osvojio Lille. U prošloj sezoni PSG je uvjerljivo došao do naslova francuskog prvaka, ali je ponovno izostao rezultat u Ligi prvaka, iako je u momčad doveden Lionel Messi.


To je jedini trofej koji klub još nije osvojio otkako je 2011. vlasništvo nad PSG-om preuzela tvrtka Qatar Sports Investment.


Za 13.45 sati je u Parizu zakazana konferencija za medije na kojoj bi kao Pochettinov nasljednik trebao biti imenovan dosadašnji trener Nice Christophe Galtier, s kojim je predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi pregovarao u lipnju. Da će Galtier biti novi trener PSG-a dalo se naslutiti kad je na klupu Nice doveden bivši trener Borussije Dortmund Lucien Favre.