Druga HNL

Prvoligaški aspirant stiže na Krimeju, “crveni” se ne opterećuju suparnicima: “Razmišljamo o svojim kvalitetama”

Ivan Volarić

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Moramo biti kompaktni i čvrsti te u prvom redu pokušati sačuvati svoju mrežu – kaže Mario Tadejević, branič domaćih



RIJEKA Današnji sudar protiv Dugopolja (15 sati), jedne od momčadi koje mnogi vide kao najvećeg kandidata za osvajanje Druge HNL uz Hrvatski dragovoljac, na Krimeji doživljavaju kao pravi test mogućnosti svoje momčadi u nastavku sezone. Orijent 1919 je na otvaranju proljeća na domaćem travnjaku svladao Osijek II, a onda je uslijedio gostujući remi protiv Junaka. U objema su utakmicama »crveni« pokazali ohrabrujuće pomake na planu igre, a sve će to danas biti na jednoj od najvećih kušnji. Barem kada je u pitanju drugoligaška konkurencija.


– Uzeli smo tri boda doma i bod u gostima i s time možemo biti zadovoljni. Utakmica u Sinju mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, ali najvažnije je da tu utakmicu nismo izgubili. Pred nama je utakmica protiv Dugopolja i sve ćemo napraviti da je dobijemo te na taj način u prvom redu napravimo bodovnu razliku u odnosu na momčadi sa začelja te nastavimo pozitivan niz rezultata uz pomoć koji bi dodatno učvrstili samopouzdanje u momčadi – govori Mario Tadejević, iskusni, 31-godišnji branič Krimejčana.


Dugopolje je ove zime također posegnulo za igračkim pojačanjima i glasno istaknulo svoje prvoligaške ambicije.




– Pokazali su jesenas da su ozbiljna momčad, a još su se pojačali. Po meni u Drugoj ligi su minimalne razlike između momčadi i stoga je najvažnije razmišljati o sebi i svojim kvalitetama. Respektiramo svakoga, ali se jednostavno ne želimo opterećivati s time tko nam dolazi u goste. Mi smo se u stanci pojačali i što je vrlo bitno dobro spremili – nastavlja Tadejević, koji se sasvim sigurno dobro sjeća ogleda u Dugopolju prošle jeseni i pobjede domaćina 4:3.


– U toj utakmici bilo je – svega i svačega. Gubili smo 4:0, a onda došli do 4:3… To nam je bila prva utakmica s trenerom Damirom Milinovićem i sigurno nije putokaz kako trebamo danas igrati. Jako bitno je ne primiti gol, a uvijek će se otvoriti neka prilika za zabiti. Moramo biti kompaktni i čvrsti te u prvom redu pokušati sačuvati svoju mrežu. Želja nam je biti što bliže vrhu. Nemamo nekih imperativa, no prirodno je da težimo što boljem plasmanu. Da bismo to ostvarili, moramo iz kola u kolo sakupljati bodove – rekao je Tadejević.


Trener Damir Milinović (vraća se na klupu nakon što je odradio dvije utakmice kazne) ima na raspolaganju sve igrače osim od ranije ozlijeđenih Flege i Brdara te Vedrana Gerca, koji ima »studentske« obveze na Akademiji HNS-a.



Standings provided by SofaScore LiveScore