Gazzetta dello Sport

Prikazali Balotellija kao King Konga pa se ispričali

Hina

Strip prikazuje napadača Manchester Cityja kako stoji na vrhu londonskog Big Bena kako maše i odbacuje nogometne lopte, a kako tvrdi Gazzeta dello Sport strip je trebao biti duhovit i pozitivan u prikazivanju Balotellija kao diva koji je osvojio Englesku



RIM Vodeći talijanski sportski dnevnik »Gazzetta dello Sport« ispričao se jer je u nedjelju objavio strip u kojem je talijanskog tamnoputog napadača Maria Balotellija prikazao kao King Konga.


Prema pisanju drugih medija, Balotellijev agent Mino Raiola bio je bijesan jer se 21-godišnji nogometaš godinama bori protiv rasizma u Italiji i izvan nje.


Strip prikazuje napadača Manchester Cityja kako stoji na vrhu londonskog Big Bena kako maše i odbacuje nogometne lopte, a kako tvrdi Gazzeta dello Sport strip je trebao biti duhovit i pozitivan u prikazivanju Balotellija kao diva koji je osvojio Englesku.




 »Iskreno možemo reći da to nije bio jedna od najboljih radova našeg strip crtača. Ako se netko osjetio uvrijeđenim, žao nam je«, piše Gazzetta. »Ove su se novine uvijek borile protiv rasizma na stadionima i osuđuju glasanje majmuna upućeno Balotelliju«, dodaje list.