Božo Sušec

I legendarni Božo je sumnjičav: “Iznenađen sam s tako visokom ponudom za TV prava, skeptičan sam jer radi se o novom imenu”

Portal Novi list

Božo Sušec/Foto PIXSELL

Božo Sušec/Foto PIXSELL

Možda će se zbog toga okrenuti suradnji s nekim već profiliranim platformama - kaže Sušec



RIJEKA Legendarni sportski komentator Božo Sušec prokomentirao je prodaju TV prava švedskoj tvrtki Pro Magine.


– Moram priznati da sam bio jako iznenađen kada se u javnosti počelo licitirati ovako visokim iznosima – započeo je Sušec, a prenio Jutarnji list. – U krugovima ljudi koji se bave elektronskim medijima prva pomisao je bila da se iza priče krije beIN SPORTS, dakle arapski kapital. Moćna kompanija s referencama u ovom poslu. Pokazalo se da smo na krivom tragu, riječ je o potpuno novom imenu, zbog čega sam prilično skeptičan.


Malo jača utakmica poput Rijeka vs Osijek ima istu gledanost kao, recimo, Manchester City vs Valencia – kaže Božo




– Pitam se u kojem će smjeru sve to ići – nastavlja Sušec. – Ne vjerujem da novi HNS-ov partner može namaknuti željeni novac samo kroz svoj streaming, od njega se očekuje da radi prijenose s devet kamera u HD-u, što je vrlo skupo. Možda će se zbog toga okrenuti suradnji s nekim već profiliranim platformama. Znam da je nas na Arena Sportu 1. HNL jako dobro pozicionirala, riječ je o jednom od jačih proizvoda. Možda nećete vjerovati, ali već malo jača utakmica poput Rijeka vs Osijek ima istu gledanost kao, recimo, Manchester City vs Valencia. Osim kupaca paketa, bude tu i dosta “pay per view” zahtjeva. Svakako postoji prostor za afirmaciju hrvatske lige i na međunarodnom tržištu. Znam da su u ovo vrijeme koronakrize od prodaje TV prava jako lijepo profitirale bjeloruska i nikaragvanska liga, kao i neka futsal natjecanja. Hrvatska je u tom smislu puno atraktivnija, već zbog činjenice da imamo reprezentaciju finalista Svjetskog prvenstva – dodaje Božo Sušec za JL.