Hrvatski napadač prelomio

Priča je završena, Mario Mandžukić potpisao za katarski klub

Portal Novilist.hr

Mario Mandžukić/Foto Twitter

Mario Mandžukić/Foto Twitter

Hrvatski napadač mjesto u momčadi Juventusa izgubio je ovoga ljeta kada je na klupu Stare dame došao Mauricio Sarri, a već je u rujnu Mandžukić odlučio kako će tijekom zimskog prijelaznog roka otići iz talijanskog kluba



RIJEKA Napokon je gotovo. Nakon višemjesečnih nagađanja o tome gdje bi bivši hrvatski reprezentativac mogao nastaviti svoju karijeru, Mario Mandžukić danas je kao slobodni igrač potpisao za katarski Al-Duhail. 


Ugovor je potpisan na godinu i pol, tijekom kojih će Mandžukić zaraditi oko 10,5 milijuna eura. 



Hrvatski napadač mjesto u momčadi Juventusa izgubio je ovoga ljeta kada je na klupu Stare dame došao Mauricio Sarri, a već je u rujnu Mandžukić odlučio kako će tijekom zimskog prijelaznog roka otići iz talijanskog kluba.




Profesionalnu karijeru bivši Vatreni započeo je u Marsoniji, nakon toga je igrao za Zagreb i Dinamo, a u inozemstvo je otišao 2010. godine kada potpisuje za Wolfsburg. Samo dvije godine kasnije otišao je u minhenski Bayern s kojim je osvojio i Ligu prvaka te je upravo on zabio prvi pogodak u finalu. Zbog neslaganja i loših odnosa s tadašnjim trenerom Bayerna, Pepom Guardiolom, Mandžukić je 2014. godine prešao u Atletico Madrid, a godinu dana kasnije u Juventus. 


Mjesecima se nagađalo u kojem bi klubu Mandžukić mogao nastaviti karijeru, najčešće se spominjao Manchester United, ali na kraju je napadač odabrao Katar kao zemlju u kojoj će možda i završiti svoju nogometnu karijeru…