Muko moja

Prevalili 1500 kilometara da bi saznali da je utakmica odgođena zbog korone

Hina

Iz Colo Cola su objavili kako je na virus COVID-19 pozitivan jedan član njihove delegacije koja je putovala u Brazil na utakmicu Cope LibertadoresSANTIAGO  Igrači i vodstvo čileanskog nogometnog prvoligaša Desportesa iz Antofagaste prevalili su put od 1,500 kilometara do glavnog grada Santiaga samo da bi po dolasku saznali da je njihova utakmica protiv domaćeg Colo Cola odgođena zbog zaraze koronavirusom jednog od članova osoblja domaćeg kluba.


Iz Colo Cola su objavili kako je na virus COVID-19 pozitivan jedan član njihove delegacije koja je putovala u Brazil na utakmicu Cope Libertadores. Iako su svi igrači bili negativni na testiranju, susret protiv Desportesa je odogđen.


“Razočaran sam onime što se dogodilo. Nisu nas pustili niti u svlačionice, a više od pola sata smo čekali na službenu obavijest. Nije u redu da putujemo 1,500 kilometara i onda sat vremena prije početka utakmice saznamo kako je utakmica odgođena zbog navodnog pozitivnog slučaja, a čak nije niti igrač u pitanju”, izjavio je sportski direktor Desportesa Victor Oyarzun.
Desportes je najavio kako će tražiti da Colo Colo preda susret bez borbe.


Iz Colo Cola su izrazili žaljenje zbog nastale situacije, no pravdaju se kako su samo slijedili zdravstvene protokole.


Colo Colo je sa 32 naslova prvaka najuspješniji čileanski klub, ali trenutačno se nalazi na pretposljednjem, 17. mjestu ljestvice te mu prijeti prvo ispadanje u drugu ligu u klupskoj povijesti.