Nesuglasice

Predsjednik Lyona odlazi nakon 30 godina, američki vlasnici žele napraviti značajne promjene

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Aulas (74) će ostati upravnom odboru kao počasni predsjednik



LYON Predsjednik Olympique Lyonnaisa Jean-Michel Aulas odstupio je sa svoje uloge nakon više od tri desetljeća, a novi vlasnik John Textor imenovan je novim predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom, objavio je francuski klub u ponedjeljak.


Aulas (74) će ostati upravnom odboru kao počasni predsjednik, a za prerani odlazak trebao bi dobiti odštetu od deset milijuna eura i zadržati svoje dionice.


Francuski list L’Equipe izvijestio je da je Aulas trebao ostati predsjednik još tri godine, ali novi američki vlasnik želi napraviti značajne promjene u strukturi kluba.




Kada je preuzimanje OL Groupe od strane Eagle Footballa, subjekta koji okuplja engleske klubove Crystal Palace, brazilski Botafogo i belgijski Molenbeek (D2) i kojim predsjeda John Textor, završeno prošlog prosinca, Jean-Michel Aulas imenovan je izvršnim predsjednikom za tri godine.


Ali brzo su se pojavile nesuglasice između povijesnog lidera i novog vlasnika OL-a, posebice na razini sportske politike koju treba provesti kako bi se ispravio klub koji je tek 7. s četiri kola do kraja prvenstva.