Davor Šuker

Predsjednik HNS-a se oglasio u španjolskim tiskovinama: “Nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti”

Portal Novi list

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Sada je jasno da ovi klubovi žele imati svoje vlastito natjecanje, no što će biti s dječacima iz podmlatka? - pita se Šuker



ZAGREB Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je za španjolske novine Marca kako UEFA neće dopustiti osnivačima Super lige da kontroliraju nogomet u Europi.


– Iz UEFA-e nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih nogometnih saveza – izjavio je Šuker, član izvršnog odbora UEFA-e. – Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav europski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom. Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se natječu protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakav svi želimo, a koji ne žele malobrojni vlasnici klubova.


Šuker je bivši napadač zagrebačkog Dinama, kluba koji je prošli mjesec neočekivano izbacio u osmini finala Europske lige Tottenham, jednog od 12 osnivača Superlige. Šuker je od 1996. do 1999. igrao za Real Madrid pa onda za Arsenal do 2000. godine.




– Potrebno je zahvaliti političarima poput Macrona i Johnsona jer su se svrstali na stranu nogometa kakav mi želimo. Sada je jasno da ovi klubovi žele imati svoje vlastito natjecanje, no što će biti s dječacima iz podmlatka? Hoće li oni, kao uvijek, željeti nogomet u kojem bi igrali, natjecali se i rasli kao igrači?