Marijan Kustić

Predsjednik HNS-a nakon Skupštine: “Vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat na SP-u”

Portal Novi list

Marijan Kustić i Vlado Iveta/Foto HNS

Marijan Kustić i Vlado Iveta/Foto HNS

Veliki je uspjeh što smo se plasirali, proći skupinu bio bi još jedan veliki uspjeh, a onda što Bog da - rekao je Kustić



ZAGREB HNS je održao Redovnu Skupštinu nakon koje se obratio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.


– Moramo se dičiti našim rezultatima, drago mi je što su po prvi put svi izbornici došli na Skupštinu, bitno je to zbog zajedništava i jedinstva koje nas krase. Vjerujem u našu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića koji je postigao velike rezultate uoči Katra, kao što imamo i sav respekt prema svim reprezentacijama koje su u našoj skupini i općenito na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat.


Što bi bio dobar rezultat?




– Veliki je uspjeh što smo se plasirali, proći skupinu bio bi još jedan veliki uspjeh, a onda što Bog da. Ako su svi igrači spremni i budemo li sto posto, vjerujem da možemo nešto napraviti.


Pričao se dosta o najavljenoj gradnji stadiona u Zagrebu, ali i drugim stadionima u Hrvatskoj.


– Ono što HNS godišnje ulaže u infrastrukturu je iznad svih očekivanja i s time želimo potaknuti da lokalne vlasti također više investiraju jer s time se povećava kvaliteta utakmica i privlače djeca. Duboko se nadam da će se stanje popraviti, da će doći do izgradnje stadiona počevši od Dinama koji to zaslužuje. I klub i reprezentacija zavrjeđuju pravi stadion u Zagrebu, ali zalažemo se za uređenje i ostalih stadiona. Zato me vesele najave Vlade RH i resornog ministarstva, s novim zakonom omogućit će se da se krene u tom smjeru te ćemo potaknuti čelnike lokalnih samouprava. Najava Vlade veseli, od 1. siječnja 2023. godine na snagu će stupiti zakon koji će omogućiti Vladi da sufinancira stadion u Zagrebu i rekonstrukciju drugdje u Hrvatskoj. Svi zajedno želimo da to ne ostane na priči. UEFA i FIFA podupiru da se ulaže u infrastrukturu u Zagrebu i ostalim gradovima. Gradonačelnik Zagreba je najavio obnovu Kranjćevičeve, isto tako će se obnoviti Poljud, vjerujem da će to tako biti – rekao je između ostaloga Kustić.