Veliki ispiti

O Hajdukovoj trofejnoj budućnosti će se odlučivati u Zagrebu – slijede četiri utakmice istine

P. N.

Stipe Biuk i Marko Livaja/Foto PIXSELL

Stipe Biuk i Marko Livaja/Foto PIXSELL

Splićane u četvrtfinalu Kupa očekuje gostovanje u Kranjčevićevoj, potom im slijedi gostovanje kod Dinama, a onda i Lokomotive



SPLIT Hajduk je bez problema riješio dvoboj s Istrom 1961, štoviše Splićani su zabili četiri gola od kojeg pogocima Fossatija i Livaje spadaju u rubriku – eurogolova. No, nemaju Bijeli vremena za slavlje jer ih u utorak u Kranjčevićevoj čeka dvoboj četvrtfinala Kupa protiv Lokomotive. Točnije počevši od ovoga utorka za Hajduk slijede utakmice istine koje bi umnogome mogle odrediti klupske ambicije do kraja sezone.


Bivši trener Jens Gustaffson stalno je ponavljao istu tezu na upit može li Hajduk napokon nakon do trofeja. Šveđanin je govorio da treba sačekati kraja prvog dijela prvenstva sa što manje bodova zaostatka za vrhom, a onda treba na proljeće jurnuti na sam vrh. Ispada da je Gustaffson sve dobro procijenio, ali neće dočekati proljeće na Poljudu. Njegov nasljednik Valdas Dambrauskas nanizao je tri pobjede, vratio je Hajduk na pravi put, međutim tek sada slijele – utakmice istine.


Naime, u idućih petnaestak dana Hajdukovce čekaju tri susreta u glavnom gradu, Naprije u utorak dvoboj s Lokomotivom za plasman u polufinale Kupa Hrvatske. Potom se naredne nedjelje na maksimirskom travnjaku igra derbi Dinama i Hajduka, a onda će ponovo Lokomotiva ugostiti Hajduk u Kranjčevićevoj u prvenstvenom ogledu. I za kraj jeseni, prije odlaska na zimsku pauzu, na Poljud stiže Osijek s Nenadom Bjelicom. Splićane čekaju četiri velike i izazovne utakmice o ishodima kojih će puno toga ovisiti.




Trener  Valdas  Dambrauskas se uoči ove serije može hrabriti spoznajom da su Marko Livaja i Filip Krovinović u sjajnoj formi, možda su i najjači duet u HNL-u u ovom trenutku.