Luka Ivanušec

Povratnik u reprezentativne redove: “Izvukao sam se iz jedne loše situacije u koju sam upao i zbog toga sam sretan”

Hina

Luka Ivanušec/Foto REUTERS

Luka Ivanušec/Foto REUTERS

Reprezentativni poziv ti daje ogroman motiv, a kada prebrodiš neke teže trenutke u karijeri rasteš kao osoba - rekao je Ivanušec



SPLIT  “Jako sam ponosan na sebe jer sam se izvukao iz loše situacije i vratio u reprezentaciju”, poručio je nogometaš Dinama Luka Ivanušec kojeg je izbornik Zlatko Dalić ponovno pozvao u krug hrvatskih reprezentativaca.


„Osjećaj dolaska u reprezentaciju je fantastičan. Zbog toga treniraš svaki dan i igraš. Imao sam ispred sebe cilj, a to je povratak u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva. Neizmjerno sam sretan što se to dogodilo. Izvukao sam se iz jedne loše situacije u koju sam upao i zbog toga sam sretan. Reprezentativni poziv ti daje ogroman motiv, a kada prebrodiš neke teže trenutke u karijeri rasteš kao osoba“, rekao je Ivanušec te je najavio utakmicu protiv Walesa na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine.


„Pobjeda protiv Walesa je jako važna zbog samopouzdanja. Od nas su kao i uvijek očekivanja velika, a na nama je da sve to opravdamo na samom terenu. U momčadi imamo sjajne igrače, sastavljeni smo od pravih zvijezda koje igraju po Europi i moramo pokazati da smo jaki. Meni osobno strahovito puno znači svaki trening s Modrićem, Kovačićem ili Brozovićem. Gledaš i upijaš što oni rade, među najboljima su na svijetu i to mladim igračima puno znači“.




Upitan je Ivanušec može li pokriti poziciju lijevog krila u reprezentaciji te se dotaknuo situacije u Dinamu.


„Apsolutno mogu pokriti tu poziciju lijevog krila, ali o tome se jedino pita našeg izbornika. Stavit ću se na raspolaganje što god bude trebalo i gdje god treba igrati. Kada je u pitanju Dinamo moram reći kako puno razgovaram s trenerom Antom Čačićem i daje mi puno kvalitetnih savjeta. Njemu svakako idu zasluge za moje podizanje i buđenje. Stavio me na novu poziciju i sve je krenulo na bolje“, završio je Ivanušec.