Reakcije

Potez engleskih klubova pozdravio i premijer Johnson, Pique poručuje iz Barcelone: “Nogomet pripada navijačima”

Hina

Bravo, ljubitelji nogometa. Ovaj prekrasni sport ništa nije bez vas - rekao je bivši igrač Arsenala Cecs FabregasLONDON  Odluka šest engleskih klubova Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda, Tottenhama, Liverpoola i Chelsea da napuste Superligu samo 48 sati nakon njenog osnivanja, zbog čega sad cijeli projekt dolazi u pitanje, izazvala je brojne pozitivne reakcije.


Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozdravio je odluku engleskih klubova.


“Vratili su se sada i znam da mogu puno toga ponuditi ne samo natjecanjima, već i cijeloj europskoj igri. Sada je najvažnije da idemo dalje, obnovimo jedinstvo u kojem je igra uživala prije ovog i zajedno idemo naprijed “, rekao je Čeferin.
Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte također nije skrivao zadovoljstvo.


“Još uvijek vjerujem da ima puno stvari za popraviti, ali ovo definitivno nije bio pravi put i vrlo sam ponosan što vidim odgovor nogometnih navijača širom svijeta.”


Brtanski premijer Boris Johnson je reagirao na vijest objavljenu u medijima da se Manchster City i Chelsea povlače iz Superlige, što je kasnije City i službeno potvrdio.


“Odluka Chelseaja i Manchester Cityja je – ako se potvrdi – apsolutno ispravna i pohvaljujem ih na tome. Nadam se da će i ostali klubovi koji su uključeni u Superligu slijediti njihov vodstvo”, rekao je Johnson.


Bivši napadač i TV komentator Gary Lineker kratko je osvrnuo na vijest: “Vratili smo loptu”.


“Bravo, ljubitelji nogometa. Ovaj prekrasni sport ništa nije bez vas”, rekao je bivši igrač Arsenala Cecs Fabregas.


A branič Barcelone, koja je jpš uvijek u Superligi, Gerard Pique je dodao: “Nogomet pripada navijačima. Danas više nego ikad.”