EURO 2020

Portugalci trljaju ruke nakon remija i prolaza skupine: “Sad nas očekuje jedna od najboljih momčadi u Europi”

Hina

Fernando Santos/Foto REUTERS

Fernando Santos/Foto REUTERS

Igrači su shvatili što moraju napraviti i mislim da je to dobar korak prema sljedećoj fazi - kaže izbornik Fernando SantosRIJEKA Fernando Santos, izbornik portugalske reprezentacije, ovako je doživio remi sa Francuzima.


– Zadovoljan sam s momčadi, pokazali su dobru mentalnu snagu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, organizirani, nismo ostavljali puno prostora suparniku. Primili smo drugi pogodak, ali smo uspjeli izjednačiti i mislim da je to pravedan rezultat. Igrači su shvatili što moraju napraviti i mislim da je to dobar korak prema sljedećoj fazi. Ova momčad zna što treba napraviti za pobjedu, dobro napadati i dobro se braniti. Kad tako igramo, onda je bilo kojem suparniku teško.


Joao Palhinha, portugalski veznjak:
– Ostvarili smo svoj cilj, prošli smo skupinu. Bila je to intenzivna utakmica dvije odlične momčadi. Utakmica protiv Njemačke nam je bila dobra lekcija za ispravljanje nekih taktičkih detalja i mislim da se to vidjelo. Belgija ima odličnu momčad, jednu od najboljih u Europi, ali i mi vrijedimo te želimo nastaviti naš put.