Istria300

Poreč se pretvara u meku svjetskog biciklizma, zbog velikog interesa utrka Istria300 iduće godine održat će se krajem rujna

ZADUŽENI ZA PRAZNIK BICIKLIZMA - Josip Lukić, Nenad Velenik, Vladimir Miholjević, Loris Peršurić, Catherine Rossmann, Julius Rupitsch, Luka Mišović i Toni Hrvatin

ZADUŽENI ZA PRAZNIK BICIKLIZMA - Josip Lukić, Nenad Velenik, Vladimir Miholjević, Loris Peršurić, Catherine Rossmann, Julius Rupitsch, Luka Mišović i Toni Hrvatin

Sutra u 7 sati ujutro, malo prije izlaska sunca, ljubitelji biciklizma iz čak 40 zemalja svijeta startat će s porečke rive, podijeljeni u nekoliko startnih blokova, te tijekom vožnje moći odabrati jednu od tri rute: 300, 242 ili 168 kilometara, što Istria300 čini posebno fleksibilnom u odnosu na druge biciklističke događaje



POREČ  »Očekivali smo velik interes, ali zbog 2.800 natjecatelja i natjecateljica i popunjenih prijava čak četiri mjeseca prije samog početka, odlučili smo sljedeće godine održavanje Istria300 pomaknuti na 28. rujna kako bismo dodatno povećali broj međunarodnih sudionika zbog većeg broja prijevoznih linija i avionskih letova«, najavio je direktor utrke Istria300 Vladimir Miholjević na predstavljanju trećeg izdanja jedinstvenog biciklističkog događaja, održanog u hotelu Valamar Diamant u Poreču.


Sutra u 7 sati ujutro, malo prije izlaska sunca, ljubitelji biciklizma iz čak 40 zemalja svijeta startat će s porečke rive, podijeljeni u nekoliko startnih blokova, te tijekom vožnje moći odabrati jednu od tri rute: 300, 242 ili 168 kilometara, što Istria300 čini posebno fleksibilnom u odnosu na druge biciklističke događaje.


Tijekom održavanja manifestacije, pojedine će prometnice biti djelomično ili u potpunosti zatvorene te će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji.




– Policija će naizmjenično propuštati vozila na 14 lokacija kako bi građanima omogućili normalno kretanje, a poseban naglasak regulacije prometa dan je na područjima gradova Poreč, Labin i Pazin. Ove godine je preporuka policije da svi sudionici u prometu izbjegavaju dionicu ceste Ponte Porton – Vižinada – Kaštelir te koriste druge alternativne pravce kako bi izbjegli duža čekanja«, rekao je Josip Lukić iz PU istarske i pozvao građane na razumijevanje i suradnju i poštovanje prometnih propisa.


Istria300 nudi najveću izložbu bicikala u Hrvatskoj, Bike Expo, gdje će više od 30 poznatih brendova iz svijeta biciklizma biti među izlagačima.


– Istria300 ponovo će pretvoriti Poreč u meku svjetskog biciklizma te s veseljem pozdravljamo sve sudionike i posjetitelje. Kao grad s odličnom sportskom i turističkom infrastrukturom u kojem se sport živi, Poreč je startna i ciljna linija i kao i uvijek, bit ćemo dobri domaćini da Poreč i Istra i ubuduće ostanu draga destinacija svim posjetiteljima – poručio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.


– Poreč se nametnuo kao lider priprema i održavanja turnira različitih sportova, a vjetar u leđa nam itekako daju mnogobrojni natjecatelji Istrie300 kojih ove godine ima više od 2.800. Ne krijemo ambiciju da želimo postati vodeća destinacija u regiji u pripremama sportaša različitih profila, od rekreativaca do profesionalnih sportaša, jer za to imamo odličnu infrastrukturu koja zajedno s blizinom hotela čini jedinstvenu ponudu i razliku spram destinacija u okruženju – poručio je Nenad Velenik, direktor ureda TZ-a grada Poreča.


Glavni partner Istrie300 i ove je godine Valamar Riviera.


– Valamar već dugi niz godina aktivno sudjeluje u razvoju cikloturizma u svojim destinacijama. Kroz ulaganja u bike hotele, bike centre i unapređenje infrastrukture za bicikliste, stvaraju se povoljni uvjeti za cikloturizam. Biciklističke manifestacije odlično promoviraju naše destinacije te će Istria300 svakako pridonijeti još jačem pozicioniranju Istre na globalnoj karti biciklističkih destinacija – poručio je voditelj razvoja destinacijskog proizvoda Toni Hrvatin. (Z. H.)


Damama prednost

Osim samog biciklističkog događaja, manifestacija Istria300 bit će popraćena programom koji se održava do nedjelje s brojnim aktivnostima i programima koji će privući brojne posjetitelje. Uz Istria300 Mini gdje s biciklima sudjeluju djeca na stazi od 300 metara s preprekama, ove godine tu je i jedna novost Istria300 Ladies, inicijativa za motiviranje žena za cestovni biciklizam koju vodi kapetanica Catherine Rossmann, ikona ženskog amaterskog biciklizma i ambasadorica ovogodišnjeg izdanja Istria300.