Englesko prvenstvo

Pogba, Greenwood i Rashford golovima okrunili preokret Manchester Uniteda kod West Ham Uniteda

Hina

Marcus Rashford i Juan Mata/Foto REUTERS

Marcus Rashford i Juan Mata/Foto REUTERS

Manchester United je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto ljestvice sa 19 bodova, koliko ima i treći Chelsea koji od 21 sat ugošćuje Leeds United, dva boda više imaju vodeći Tottenham Hotspur i Liverpool



LONDON  Nogometaši Manchester Uniteda nastavili su nizati gostujuće pobjede u engleskom prvenstvu ove sezone, do petog uspjeha na strani u isto toliko nastupa stigli svladavši u Londonu West Ham United sa 3-1 (0-1).


Domaći sastav poveo je pred kraj prvog poluvremena kada je Souček (38) nakon ubacivanja iz kuta s gol-linije zakucao loptu u mrežu. No, preokret je uslijedio u samo tri minute sredinom nastavka. Prvo je Pogba (65) izvrsnim udarcem s više od 20 metara okončao brzu akciju koju je dugim ispucavanjem započeo vratar Henderson, da bi potom Greenwood (68) izvrsnom reakcijom u suparničkom kaznenom prostoru doveo United u vodstvo. Pobjedu sastava s Old Trafforda potvrdio je Rashford (78) iz protunapada.


Manchester United je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto ljestvice sa 19 bodova, koliko ima i treći Chelsea koji od 21 sat ugošćuje Leeds United, dva boda više imaju vodeći Tottenham Hotspur i Liverpool.




Očekivanom 2-0 (2-0) domaćom pobjedom protiv Fulhama Manchester City je stigao na mjesto ljestvice engleskog prvenstva. City je vrlo rano riješio pitanje pobjednika golovima Sterlinga (5) i De Bruynea (26-11m), a do kraja utakmice su njegovi napadači priredili pravi festival promašaja. City sada ima 18 bodova, kao i šesti Leicester City, a Fulham je ostao 17. sa sedam bodova, jednim više od 18. West Bromwich Albiona i Burnleya, dok je na dnu Sheffield United sa samo jednim bodom.


U prvom susretu dana su Burnley i Everton odigrali 1-1 (1-1). Domaće je u vodstvo doveo Brady (3), a poravnao je Calvert-Lewin (45+3).



Standings provided by SofaScore LiveScore