Prva ŽNL

Počinje proljetni dio sezone u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi: Draga i Rab u mrtvoj utrci za naslov

Andrej Pejnović

Ivan Kovačević (Draga) pokušava nadmudriti Mladena Ćućića (Rab)/M. GRACIN

Ivan Kovačević (Draga) pokušava nadmudriti Mladena Ćućića (Rab)/M. GRACIN

Ako rezultatski osiguramo višu stepenicu, vjerujem da će uprava odraditi svoj dio posla, osigurati potrebne uvjete da bismo iduće sezone mogli igrati Četvrtu ligu - kaže Andrej Abram, trener Drage



RIJEKA  Županijski prvoligaši utakmicama 12. kola ovog vikenda nastavljaju s prvenstvenim obvezama, a najzanimljivije na startu svakako će biti u Dražicama gdje će Rječina ugostiti trenutno prvu momčad lige Dragu. Nakon prvog dijela Draga ima bod prednosti ispred Raba.


– Svi će ići jače na nas u drugom dijelu sezone s obzirom na to da smo vodeća momčad nakon jesenskog dijela. Vjerujem da u Dražicama možemo ostvariti pozitivan rezultat. Prvo treba apsolvirati tu utakmicu i onda ići korak po korak – kaže Andrej Abram, trener nogometaša Drage.


Momčad iz Mošćeničke Drage je na čelnoj poziciji županijske karavane s dva boda prednosti ispred Raba koji u zaostaloj utakmici prvoga dijela prvenstva nije uspio nadigrati bašćanski Vihor i tako završiti polusezonu na vrhu.




– Odigrali smo zaostalu utakmicu s četvrtoplasiranim Vihorom, u kojoj smo jedno poluvrijeme bolje odigrali mi, a drugo oni i nažalost, izgubili s 2:1. Odlučivale su nijanse. Krenuli smo s pripremama krajem siječnja i odigrali tri pripremne utakmice protiv Krka, Nehaja i Novalje. Sve u svemu zadovoljni smo odrađenim – ustvrdio je Dragan Ivić, trener Raba.


Bez Kovačlije


Draga je u jesenskom dijelu primila tek osam pogodaka, što upućuje na to da se radi o discipliniranoj i uigranoj momčadi.


– Roster nam je ostao isti. Trenutačno imamo manjih problema s ozljedama, nema nam prvog strijelca Kovčalije, ali vjerujem da će se kroz nekoliko kola oporaviti i da ćemo biti kompletni. Pripreme su iza nas, odigrali smo utakmice protiv juniora Opatije i seniora Lovrana u kojima smo pobijedili. Odmjerili smo snage i sa Savskim Marofom te izgubili s 3:1, no moram napomenuti da nam je za tu utakmicu nedostajalo nekoliko važnih igrača. Zadovoljan sam s pripremnim periodom, s obzirom na to da smo renovirali svlačionice u Dragi pa smo dio treninga bili prisiljeni odraditi u Opatiji – dodao je Abram.


Vihor i Zamet


Na Rabu nema velikih promjena u rosteru, a trener Ivić naglašava da momčad, unatoč visokom plasmanu i dalje s obje noge stoji čvrsto na zemlji.


– U momčadi je skoro sve isto. Priključili smo trojicu darovitih kadeta, a pridružio nam se Ivan Pućo iz Slavonije, koji je zaposlen na Rabu. Trenutačno nam zbog poslovnih obveza nedostaje Toni Buza Vidas, no očekujemo njegov povratak krajem travnja. Vihor i Zamet su također vrlo blizu, međutim vjerujem u naše dečke i siguran sam da ćemo, ako nas zaobiđu ozljede, na kraju biti među prve tri momčadi, a ako se neke stvari poslože, možemo napasti i prvo mjesto. Voljeli bi osvojiti što više bodova prije nego što počne turistička sezona, jer tada uvijek krenu izostanci zbog posla. Sada ćemo strpljivo ići iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti kakav će biti rasplet – zaključio je Ivić.


Kraj sezone donosi reorganizaciju natjecanja, a iz Drage najavljuju da su spremni igrati viši rang.


– Podnijeli smo zahtjev za višu ligu i vidjet ćemo kako će se odvijati nastavak prvenstva. Ako rezultatski osiguramo višu stepenicu, vjerujem da će uprava odraditi svoj dio posla, osigurati potrebne uvjete te da bi iduće sezone mogli igrati Četvrtu ligu – zaključio je Abram, trener Drage.