Veliki trijumf

Pobjeda u Maksimiru pokazala je da Hajduk ima momčad koja se može boriti za naslov prvaka

P. N.

Brojni navijači dočekali su momčad na Poljudu po povratku iz Zagreba/Foto PIXSELL

Brojni navijači dočekali su momčad na Poljudu po povratku iz Zagreba/Foto PIXSELL

Navijači su uvjereni da san o tituli prvaka sve više dobija na stvarnosti, ali Rijeka i Osijek su ispred, a Dinamo unatoč poraza nije uopće otpisan



SPLIT Hajduk je na maksimirski travnjaku u derbi s Dinamom istrčao s pobjedničkim gardom, što mu je u konačnici donijelo i petu uzastopnu pobjedu. Bijeli su od početka pa do kraja susreta bili bolji, nadomćniji, konkretniji i što je najvažnije efikasniji od domaćina. Nije lako pobjediti modre na njihovom terenu, no bilo bi pravo iznenađenje da Hajduk nije pobjedio ovako nemoćnog i slabog Dinama. Privremeni trener domaćina Željko Kopić bio je svjestan u kakvom se stanju nalazi momčad, posebice nakon poraza u četvrtfinalu Kupa od Rijeke u Maksimiru. Stoga je krenuo oprezno, vjerojatno je njemu, ali i igračima u glavama bilo najvažnije da ne izgube. Vidljivo je bilo da govor tijela modrih nije spreman za derbi i da mnogi bi najradije da su prespavali nedjelju. To su ipak problemi koje treba riješavati Kopić.


Novi trener bijelih Vadlas Dambrauskas je od prvog treninga unio neku novu energije, vjeru, ozračje među igračima. Čini se kao da su se trener i igračim kliknuli odmah na “prvu”.  Litavac je točno locirao najveću slabosti Dinamove igre, točnije obrane, a to je francuski stoper Kevin –Theophil Caterine. Dambrauskas je Marka Livaju gurnuo u prsa Francuzu, a prvi pogodak Hajduka je odraz svega toga. Elez je poslao dugu loptu prema Livaji koji je bio brži od Theophila i  kada je izašao sam ispred Livakovića prebacio ga je u stilu vrhunskog velemajstora. I drugi gol je s potpisom Eleza i Livaje. Prvi je poslao dugu loptu koja je preletjela Štefulja, drugi ju je primio i odigrao povratnu za Sahitija koji je s desetak metara pucao pogodio za potvrdu pobjedu svoje momčadi. Hajduk ima stav i igru koji slute na to da je moguće osvojiti naslov prvaka. Poslije pobjede nad Dinamom navijačka euforija je eruptirala, brojni navijači dočekali su momčad na Poljudu po povratka iz Zagreba. Navijači su uvjereni da san o tituli prvaka sve više dobija na stvarnosti, ali Rijeka i Osijek su ispred, a Dinamo unatoč poraza nije uopće otpisan. Nastavlja se utrka u četvoro, međutim pobjeda u Maksimiru još jedna je potvrda da Hajduk ima momčad za prvaka.