Nakon poraza u finalu

Pep Guardiola: “Zaslužili smo zabiti gol, ali nismo uspjeli. Sezona nam je bila izuzetna”

Hina

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Bila je to tijesna utakmica. Za naše prvo finale, odigrali smo dobru utakmicu, pokazali hrabrost, posebice u drugom poluvremenu. Igrači su dali sve od sebe.



LISABON Trener Manchester Cityja Pep Guardiola inzistirao je u subotu da je iza njegove momčadi “izuzetna sezona” unatoč porazu u finalu Lige prvaka 0-1 od Chelsea, koji ipak neće izbrisati osvajanje naslova engleskog prvaka i osvajanje Liga kupa.


“Odigrali smo 61 utakmicu od 62 moguće (Manchester City nije igrao finale Kupa Engleske jer  ga je u polufinalu eliminirao Chelsea), u teškom kontekstu obilježenom pandemijom. Ako analiziramo utakmicu, tužno je to, naravno i moramo naučiti nešto iz toga. Međutim, sezona je bila izuzetna. Igrači su dali sve od sebe na terenu. Pokušat ćemo se vratiti u finale i biti jači”, kazao je španjolski trener.


“Znali smo da je protiv Chelsea teško stvarati prilike za pogodak. Bila je to tijesna utakmica. Za naše prvo finale, odigrali smo dobru utakmicu, pokazali hrabrost, posebice u drugom poluvremenu. Igrači su dali sve od sebe. Želim im čestitati”, dodao je ističući kako su njegovi igrači “u drugom poluvremenu zaslužili zabiti gol, ali nisu uspjeli”.